Recept Zimní kapustovo-mrkvovo-bramborový hrnec Dia Veg
Eja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Dnes večer, když jsem dojedla večeři, tak mne napadlo se podívat na Labu - kolik vegetariánských receptů je tady s kapustou. S údivem jsem zjistila, že moc ne. A pokud ano, tak ve formě závitků nebo různě zapečené. Přitom je kapusta (nic proti kapustičkám, ty mám taky ráda) ideální základ pro bezmasé jídlo z jednoho hrnce.
Postup
Kapustu (bez vrchních tmavozelených listů) nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli na tenké půlměsíčky. Mrkve na tenké julienne nudličky. Brambory na drobné kostky. V širším kastrolu rozpustíme máslo a olej, přidáme cibuli, necháme trochu změknout a přidáme česnek nakrájený na jemné plátky, přidáme kapustu, mrkve a brambory, osolíme, opepříme, přidáme medovou hořčici. Chvíli mícháme, lehce podlejeme vodou nebo zeleninovým vývarem a odkryté dusíme. Když jsou brambory měkké, je hotovo. Vmícháme hodně petrželky nebo pažitky a necháme chvíli odstát. Můžeme zahustit máslovou jíškou. Můžeme přidat zakysanou smetanu - nebo ji dát až do talíře.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla
- 17.12.11 vloženo
- 3484x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- půlka kapusty
- 2 středně velké brambory
- 2 středně velké mrkve
- 1 červená cibule
- cca 3 stroužky česneku - podle naší chuti a síly česneku
- kousek másla
- trochu olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletá směs pepřů
- 1 KL medové dijonské hořčice
- pažitka nebo petrželka
- pro varianty:
- máslová jíška
- kysaná smetana - ideálně co nejhustší
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zimní kapustovo-mrkvovo-bramborový hrnec
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zimní kapustovo-mrkvovo-bramborový hrnec
Ivo děkuji zitra ji koupim
Františko, medovou francouzskou hořčici mají např. v Bille.
2904 příspěvků 18.12.11 14:21
Ja som dnes podobne tvorila s kelom. V pekáčku bol kel, zemiaky, mrkva, cesnak, cibuľa, provensálske, mletá paprika a čierne korenie. Na vrchu trónili namarinované kuracie stehná, všetko sa pomaly pieklo pod alobalom. Mäsožravec zahlásil, že aj bez mäsa je tá zelenina báječná. Preto si myslím, že aj tvoje jedlo je skvelé.
Jooo..to se mi taky moc líbí…úplně jsem na to dostala chuť..

Ukládám a brzy udělám…
Jéžíš…já mám hlad…
moc hezky recept jen sehnat tu horcici a muzu to udelat