Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Dnes večer, když jsem dojedla večeři, tak mne napadlo se podívat na Labu - kolik vegetariánských receptů je tady s kapustou. S údivem jsem zjistila, že moc ne. A pokud ano, tak ve formě závitků nebo různě zapečené. Přitom je kapusta (nic proti kapustičkám, ty mám taky ráda) ideální základ pro bezmasé jídlo z jednoho hrnce.
Kapustu (bez vrchních tmavozelených listů) nakrájíme na velmi jemné
proužky. Cibuli na tenké půlměsíčky. Mrkve na tenké julienne
nudličky.
Brambory na drobné kostky.
V širším kastrolu rozpustíme máslo a olej, přidáme cibuli, necháme trochu změknout a přidáme česnek nakrájený na jemné plátky, přidáme kapustu, mrkve a brambory, osolíme, opepříme, přidáme medovou hořčici. Chvíli mícháme, lehce podlejeme vodou nebo zeleninovým vývarem a odkryté dusíme. Když jsou brambory měkké, je hotovo. Vmícháme hodně petrželky nebo pažitky a necháme chvíli odstát.
Můžeme zahustit máslovou jíškou.
Můžeme přidat zakysanou smetanu - nebo ji dát až do talíře.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Ivo děkuji zitra ji koupim
Františko, medovou francouzskou hořčici mají např. v Bille.
2904 příspěvků 18.12.11 14:21
Ja som dnes podobne tvorila s kelom. V pekáčku bol kel, zemiaky, mrkva, cesnak, cibuľa, provensálske, mletá paprika a čierne korenie. Na vrchu trónili namarinované kuracie stehná, všetko sa pomaly pieklo pod alobalom. Mäsožravec zahlásil, že aj bez mäsa je tá zelenina báječná. Preto si myslím, že aj tvoje jedlo je skvelé.
Jooo..to se mi taky moc líbí…úplně jsem na to dostala chuť..

Ukládám a brzy udělám…
Jéžíš…já mám hlad…
moc hezky recept jen sehnat tu horcici a muzu to udelat