Recept Zimní kapustovo-mrkvovo-bramborový hrnec Dia Veg

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dnes večer, když jsem dojedla večeři, tak mne napadlo se podívat na Labu - kolik vegetariánských receptů je tady s kapustou. S údivem jsem zjistila, že moc ne. A pokud ano, tak ve formě závitků nebo různě zapečené. Přitom je kapusta (nic proti kapustičkám, ty mám taky ráda) ideální základ pro bezmasé jídlo z jednoho hrnce.

Postup

Kapustu (bez vrchních tmavozelených listů) nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli na tenké půlměsíčky. Mrkve na tenké julienne nudličky.
Brambory na drobné kostky.

V širším kastrolu rozpustíme máslo a olej, přidáme cibuli, necháme trochu změknout a přidáme česnek nakrájený na jemné plátky, přidáme kapustu, mrkve a brambory, osolíme, opepříme, přidáme medovou hořčici. Chvíli mícháme, lehce podlejeme vodou nebo zeleninovým vývarem a odkryté dusíme. Když jsou brambory měkké, je hotovo. Vmícháme hodně petrželky nebo pažitky a necháme chvíli odstát.

Můžeme zahustit máslovou jíškou.
Můžeme přidat zakysanou smetanu - nebo ji dát až do talíře.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.12.11 vloženo
  • 2548x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • půlka kapusty
  • 2 středně velké brambory
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 červená cibule
  • cca 3 stroužky česneku - podle naší chuti a síly česneku
  • kousek másla
  • trochu olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletá směs pepřů
  • 1 KL medové dijonské hořčice
  • pažitka nebo petrželka
  • pro varianty:
  • máslová jíška
  • kysaná smetana - ideálně co nejhustší

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

dadaz 30.11.12 11:25

jednoduché a rychlé

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Zimní kapustovo-mrkvovo-bramborový hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 18.12.11 16:55

Ivo děkuji zitra ji koupim :)

 
iva  18.12.11 16:54

Františko, medovou francouzskou hořčici mají např. v Bille.

 
anickav
2904 příspěvků 18.12.11 14:21

Ja som dnes podobne tvorila s kelom. V pekáčku bol kel, zemiaky, mrkva, cesnak, cibuľa, provensálske, mletá paprika a čierne korenie. Na vrchu trónili namarinované kuracie stehná, všetko sa pomaly pieklo pod alobalom. Mäsožravec zahlásil, že aj bez mäsa je tá zelenina báječná. Preto si myslím, že aj tvoje jedlo je skvelé.

 
glama  18.12.11 00:57

Jooo..to se mi taky moc líbí…úplně jsem na to dostala chuť..
Ukládám a brzy udělám…
Jéžíš…já mám hlad… :roll:
:mrgreen:

 
Frantiska
927 příspěvků 17.12.11 23:42

moc hezky recept jen sehnat tu horcici a muzu to udelat

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz