Recept Žervé s ovocnou omáčkou a ovocem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žervé s ovocnou omáčkou a ovocem

Postup

1. Žervé ochutíme skořicí, cukrem nebo medem a uložíme do chladu. 2. Na ovocnou omáčku oloupeme mango a odpeckujeme ho. Broskev překrojíme, od­peckujeme a oloupeme. Do mixéru dáme mango, broskev, moučkový cukr, pomerančový likér a citronovou šťávu a vše důkladně rozmixujeme. 3. Ovoce podle druhu přebereme, omyje­me, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky. 4. Ochucené žervé rozdělíme na 4 dezertní taliřky, zalijeme ovocnou omáčkou, obložíme ovocem a ozdobíme proužky pomerančové kůry.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 09.08.02 vloženo
  • 3745x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 470 kcal, 17 g bílkovin, 22 g tuků, 47 g sacharidů
  • 600 g žervé
  • moučkový cukr nebo med na oslazení
  • špetka mleté skořice
  • 1 mango
  • 1 broskev
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce pomerančového likéru
  • čerstvé sezonní ovoce (například jahody, kiwi, borůvky)
  • proužky pomerančové kůry z chemicky neošetřeného pomeranče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žervé s ovocnou omáčkou a ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz