Recept Ženichův guláš

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na oleji či sádle orestujeme plátky cibule a česneku, přidáme koření a ještě minutu mícháme, teprve pak vhodíme hovězí maso nakrájené na kostky a opečeme ho. Jakmile je maso orestované, podlijeme jej trochou vody a pomalu dusíme. K poloměkkému hovězímu masu přidáme kostky masa vepřového, sůl, trochu vody a dusíme doměkka. Při dušení dbáme na to, aby jídlo mělo málo husté šťávy. Podléváme vodou, aby bylo maso potopené. Ke konci vaření necháme vodu odpařit, guláš dochutíme. Když je obojí maso měkké, vymačkáme do jídla citronovou šťávu z poloviny citronu a neseme na stůl, ničím nezahušťujeme.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 09.11.07 vloženo
  • 6655x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hovězí maso - jakékoli
  • 500 g vepřové maso - jakékoli
  • olej nebo sádlo
  • 1 palička česneku
  • 3 cibule
  • 1 PL mletého kmínu
  • 1 PL mletého zázvoru
  • 1 KL chilli či pálivé papriky
  • mletý černý pepř podle chuti
  • sůl
  • šťáva z poloviny citronu.

Doporučená příloha

  • rohlík, chleba nebo rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ženichův guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ženichův guláš

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ženichův guláš

vařila jsem v neděli k obídku, neměla jsem bohužel zázvor, ale lupla jsem tam kousek nakrájeného řapíkatého celeru :-), přílohou byla ráže BASMATI s pažitkou a bazalkou, a bylo to moc dobré, hlavně ten sósík

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ženichův guláš

Není vůbec špatné použít ještě třetí druh masa - skopové. Hlavně šťáva je pak taková táhlá a moc dobrá.

Martifulka
66 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ženichův guláš - bedlo,

ó jé, to bude dobrůtka!!! A k tomu ten kozí roh… Začínám mít pocit nedostatku času, protože jsem tu zase objevila takovou spoustu skvělých receptů, že nevím, kdy co dělat a hlavně co nejdřív… Díky za recept, gzulášek ze dvou druhů masa jsem ještě neměla, ale začínám spřádat plán při jaké příležitosti a pro koho (všechno) jej udělám… Díky! M.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Ženichův guláš - kamilio ...

to není špatný nápad - dík. Pokud mám čas, zatím zvládám tímto způsobem, někdy přidám papričky - kozí rohy a přílohou je vždy chleba … toho se nepřejím. Pěkný den.

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ženichův guláš - bedlo

Podle mě jsou tyto dvoumasové guláše velmi podařené. Osobně je dělám tak, že je vařím odděleně a pak je smíchám. Napřed si ale odegustuji poměr jednotlivých složek a udělám hlavní dílo. Zbytek si upravím pro sebe na pořádně pikantní směs.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz