Recept Žemľový syrek Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Recept je z východného Slovenska.

Postup

Bravčové uvaríme a necháme vychladnúť.
Do studeného vývaru namočíme žemle, primiešame dobre vyšľahané vajcia, pridáme korenie, vňať, soľ, múku, trochu strúhanky a mäso pokrájané na kúsky. Všetko spolu premiešame.
Pekáč, alebo inú formu vytrieme masťou, vysypeme strúhankou, naplníme dobre premiešanou masou a necháme vykysnúť.
Navrch poukladáme na plátky nakrájanú slaninu.
Pečieme v rúre do červena.

Jedlo podávame s cviklou, chrenom, alebo aj ako prílohu k šunke, predovšetkým na Veľkú noc.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.10 vloženo
  • 1922x zobrazeno

Ingredience

  • 0,5 kg bravčové mäso (chudšie)
  • 4 žemle
  • 6 - 8 vajec
  • 100 g údenej slaniny
  • 20 g droždie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sekaná petržlenová vňať
  • 3 PL hladkej múky
  • strúhanka
  • tuk

Doporučená příloha

  • cvikla, chren

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žemľový syrek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz