Recept Žemlový věnec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žemlový věnec

Postup

Z válečku vykynutého těsta nakrájejte plátky. Z jednotlivých kousků vytvarujte kulaté žemle – okraje těsta spojte na spodní straně, aby byl povrch hladký. Vytvořte z žemlí věnec, potřete jej rozšlehaným vejcem a posypte např. mákem či solí. Nechte znovu vykynout. Věnec dejte péci do trouby předehřáté na 200°C. Aby byl jeho povrch lesklý potírejte jej během pečení vodou.

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 15.10.03 vloženo
  • 3313x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • špetka cukru
  • lžička soli
  • vlažná voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žemlový věnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kuře na medu Kuře na medu
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz