Recept Žemlový věnec

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žemlový věnec

Postup

Z válečku vykynutého těsta nakrájejte plátky. Z jednotlivých kousků vytvarujte kulaté žemle – okraje těsta spojte na spodní straně, aby byl povrch hladký. Vytvořte z žemlí věnec, potřete jej rozšlehaným vejcem a posypte např. mákem či solí. Nechte znovu vykynout. Věnec dejte péci do trouby předehřáté na 200°C. Aby byl jeho povrch lesklý potírejte jej během pečení vodou.

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 15.10.03 vloženo
  • 3453x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • špetka cukru
  • lžička soli
  • vlažná voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žemlový věnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz