Recept Žemlovka v pomalém hrnci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smícháním ingrediencí si připravíme jednotlivé nádivky. Pomalý hrnec vymažeme máslem. Máslo rozpustíme a smícháme jej s vlažným oslazeným mlékem.
Večku nakrájíme na plátky, ty protáhneme v ochuceném mléku. Plátky vkládáme do pomalého hrnce - vytvoříme první vrstvu. Na večku rozprostřeme jablečnou nádivku.
Dáme další vrstvu ochucené večky. Navrstvíme tvarohovou nádivku. Navrch poskládáme poslední vrstvu ochucené večky.
Hrnec přiklopíme dvojitou vrstvou kuchyňské utěrky a přiklopíme. Kuchyňská utěrka zachycuje vodní páru, která se sráží na poklici a odkapávala by na žemlovku.
Vaříme na low asi 3 hodiny.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 23.01.08 vloženo
  • 6851x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,5 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 chlebíčková veka
  • 2 vejce
  • 0,5 l mléka
  • cukr
  • 1/8 másla
  • tvarohová nádivka:
  • 500 g tvarohu
  • cukr
  • 2 vejce
  • trochu pudinkového prášku
  • trochu mléka dle potřeby
  • jablková nádivka:
  • 4 jablka nastrouhat
  • cukr
  • skořice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žemlovka v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
horatio66
1 příspěvek 26.05.09 22:11
Re: Žemlovka v pomalém hrnci

:-) tak jsem si vybral další recept, který „spáchám“ v pomalém hrnci dnes. Minule jsem vinul Marmeladinu žemlovku, jenže jak nemám velké zkušenosti s pomalým hrncem a přehlédl jsem, že se dělá na low stupeň!!!, upražil jsem ji na high!!! No, připáleniny pekelné :-) odmyla myčka…

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žemlovka v pomalém hrnci

Já tě chápu. Já hlavně zkoušela, co PH dokáže s pečením. Jde to moc dobře. Žemlovka byla vlahá, nepřesušená. Taky bylo fajn, že se pekla tři hodiny, pekla jsem jí večer, takže jsem vydržela a nenacpala jsem se:)) (kdyby byla hotová zvečera, tak bych se asi nepřemluvila ji nejíst). Jinak beru PH podobně jako automatickou pračku - zapnu a jdu pryč. Takže varianta je: zapnu a jdu si na procházku s vnoučetem, přijdu, je hotovo.

 
blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žemlovka v pomalém hrnci

Já nevím, nemám zkušenosti s pomalým hrncem, ale proč mám dělat žemlovku 3 hodiny, když ji mám normálně hotovou za půl hodiny.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žemlovka v pomalém hrnci - Marmeládo,

ukládám, musím to vyzkoušet. Žemlovku jsem neměla snad čtyřicet let.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Chilli con carne Chilli con carne
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz