Recept Žemlovka v pomalém hrnci

marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smícháním ingrediencí si připravíme jednotlivé nádivky. Pomalý hrnec vymažeme máslem. Máslo rozpustíme a smícháme jej s vlažným oslazeným mlékem. Večku nakrájíme na plátky, ty protáhneme v ochuceném mléku. Plátky vkládáme do pomalého hrnce - vytvoříme první vrstvu. Na večku rozprostřeme jablečnou nádivku. Dáme další vrstvu ochucené večky. Navrstvíme tvarohovou nádivku. Navrch poskládáme poslední vrstvu ochucené večky. Hrnec přiklopíme dvojitou vrstvou kuchyňské utěrky a přiklopíme. Kuchyňská utěrka zachycuje vodní páru, která se sráží na poklici a odkapávala by na žemlovku. Vaříme na low asi 3 hodiny.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 23.01.08 vloženo
  • 8738x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,5 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 chlebíčková veka
  • 2 vejce
  • 0,5 l mléka
  • cukr
  • 1/8 másla
  • tvarohová nádivka:
  • 500 g tvarohu
  • cukr
  • 2 vejce
  • trochu pudinkového prášku
  • trochu mléka dle potřeby
  • jablková nádivka:
  • 4 jablka nastrouhat
  • cukr
  • skořice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žemlovka v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žemlovka v pomalém hrnci

horatio66
1 příspěvek 26.5.09 22:11
Re: Žemlovka v pomalém hrnci

:-) tak jsem si vybral další recept, který „spáchám“ v pomalém hrnci dnes. Minule jsem vinul Marmeladinu žemlovku, jenže jak nemám velké zkušenosti s pomalým hrncem a přehlédl jsem, že se dělá na low stupeň!!!, upražil jsem ji na high!!! No, připáleniny pekelné :-) odmyla myčka…

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žemlovka v pomalém hrnci

Já tě chápu. Já hlavně zkoušela, co PH dokáže s pečením. Jde to moc dobře. Žemlovka byla vlahá, nepřesušená. Taky bylo fajn, že se pekla tři hodiny, pekla jsem jí večer, takže jsem vydržela a nenacpala jsem se:)) (kdyby byla hotová zvečera, tak bych se asi nepřemluvila ji nejíst). Jinak beru PH podobně jako automatickou pračku - zapnu a jdu pryč. Takže varianta je: zapnu a jdu si na procházku s vnoučetem, přijdu, je hotovo.

blamamka
292 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žemlovka v pomalém hrnci

Já nevím, nemám zkušenosti s pomalým hrncem, ale proč mám dělat žemlovku 3 hodiny, když ji mám normálně hotovou za půl hodiny.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žemlovka v pomalém hrnci - Marmeládo,

ukládám, musím to vyzkoušet. Žemlovku jsem neměla snad čtyřicet let.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz