Recept Žemlovka s žervé a jablky (v remosce)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Remosku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Tenké plátky rohlíku namočené v mléce rozprostřeme na dně, otřeme náplní ze žervé, které jsme rozmíchali s jedním vejcem a troškou cukru. Poklademe strouhaná jablka ochucená vanilkovým nebo skořicovým cukrem a posypeme zbytkem cukru. Přikryjeme plátky rohlíků, zalijeme ve zbylém mléce rozmíchanými vejci, chvíli necháme vsáknout a pečeme asi půl hodiny.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.06.04 vloženo
  • 6066x zobrazeno

Ingredience

  • 2 a půl rohlíku
  • 3 vejce
  • 1 žervé
  • 2 větší jablka
  • 50 g čerstvého másla
  • 40 g pískového cukru
  • 1 vanilkový nebo skořicový cukr
  • asi 1/4 l mléka
  • strouhanka na vysypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žemlovka s žervé a jablky (v remosce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz