Recept Žemlové knedlíky s houbovým ragú
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Starší žemle nakrájíme na kostičky a namočíme je asi na 30 min, do mléka. Cibuli nadrobna nakrájíme a polovinu zesklovatíme na 2 lžících másla. 2. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno posekáme. Polovinu petrželky, zpěněnou cibuli a rozšlehané vejce přidáme k žemlím, promícháme a okořeníme. Z těsta vyformujeme 8 knedlíků, vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme 15 min. 3. Žampiony nasucho očistíme, pokrájíme na plátky a osmahneme na 1 lžíci másla. Přidáme zbylou cibuli a společně opékáme 5 min. Přilijeme vývar, smetanu a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Vmícháme hotovou jišku a posypeme zbylou petrželkou.
Recept je z kategorií: Houby
- 19.09.02 vloženo
- 5102x zobrazeno
Čas přípravy
- 75 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 670 kcal, 23 g bílkovin, 29 g tuků, 79 g sacharidů
- 500 g žemlí (rohlíků, housek) z předchozího dne
- 250 ml mléka
- 2 cibule
- 3 lžíce másla
- 1 svazek petrželky
- 3 vejce
- 500 g žampionů
- 250 ml telecího vývaru
- 150 ml smetany
- sůl
- pepř
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1 lžíce světlé hotové jíšky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Žemlové knedlíky s houbovým ragú
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Žemlové knedlíky s houbovým ragú