Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bryndziarik Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Primeranú zapekaciu nádobu vymažeme tukom (akýmkoľvek podľa osobných preferencií - ale najlepšia je bravčová masť). Surové zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska ani hrubé, ani tenké (cca 5 mm), a naskladáme do formy vo vrstve. Surovú ryžu prepláchneme a volne pohádžeme po zemiakoch, ako vrstvu číslo dva. Primerane.. Vačšiu hrsť? Kolieska očistenej cibule tvoria tretiu vrstvu a keď ju máme, tak posolíme a posypeme čiernym korením. Celé zopakujeme a zakončíme vrtvou zemiakov. Na vrch možeme a nemusíme dať ešte hrudku masti, znova soľ a korenie. Celé to zalejeme vodou - 2,5 krát množstvo ryže:-). Pečieme v predohriatej rúre cca pol hodinku prikryté a ďalších 30 - 40 minút odkryté. Jednoduchý, veľmi chutný a lacný rodinný recept, po ktorom sa rozhodne budete mocť hýbať
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Podávame s kyslou kapustou, uhorkami, čalamádou…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zemiaky s ryžou (Brambory s rýží)
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Podávame s mäsom