Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zemiaky uvarime v supke alebo uvarime zemiaky olupane pokrajane na velke kocky. Este horuce prelisujeme, osolime, okorenime stipkou bieleho korenia a rychlo zamiesame zltky. Do olejom vymasteneho pekacika kladieme kopky zemiakov alebo pomocou cukrarskeho sacku s velkou hviezdicou nastriekame velke akoby venceky lepsie povedane trochu! spicate kopceky/vezicky s priemerom 12 cm a vysoke 10 cm. Ak chceme okapeme rozpustenym maslom a nemusime a dame do horucej rury zapiect do zlatava. Vyzeraju paradne a chutia tak isto ;) Dobru chut! Pozn.: po francuzky sa volaju "duses" na prve s macen alebo tak dako podobne...o))
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zemiakove pyre netradicne ale fantasticke ;)
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
omlouvám se, mám uložené oba receptíky. Díky tomu, že hledám nějaké jiné, netradiční menu pro rodinnou sešlost… a nebýt toho, že jsem otevřela oba, tak bych si toho ani nevšimla. Mrzí mě to, papa Zlata (Babi to určitě vadit nebude ani mně). - …nezlob se
5068 příspěvků 13.9.07 22:02
Diky Zlati
Skoda, ze si si nevsimla a nebrnkla
skor…dufam, ze to babi nebude vadit. Tak isto skoda ze tu nie je.. keby tu
bola tak sa sama ozve, ja to mam foneticky zapisane a ani som nevedela ze su
podla vojvodkyne ani ako sa spravne volaju.. 
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Stejný recept je tu od Babi jako „Brambory duchesse“.
Ten francouzský název je pommes duchesse (čti „pom dyšes“), tzn. brambory podle vévodkyně. To pro případ, že byste si je chtěly objednat ve Francii. Zdravím.
Jen co bude příležitost, určitě vyzkouším a děkuji za odpověď.
5068 příspěvků 23.8.07 23:45
Nie, nie…mlieko ani nic sa nedava. V podstate to su suche zemiacky uvarene a prelisovane. Krasne sa do toho zamiesaju tie zltky a da sa to tvarovat-ozdobit aj vidlickou-proste si urobime poriadnu kopku a ozdobime vidlickou (ak chceme). Dnes som ich robila na obed ku karfiolu, tak som ich tu hned aj dala. Pozdravujem, pekny zvysok dna a vecer..
Jolan, mléko se nemusí dávat? Mně se zdá, že ty 2 žloutky to pohromadě neudrží. Díky.