Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
alena45 Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na dosku preosejeme múku, pridáme tuk, mleté škvarky, dobre premiešame, pridáme pretlačené uvarené zemiaky, žĺtky, smotanu a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a preložíme tak, ako prekladáme lístkové cesto. Necháme ho asi 15 minút odstáť a ešte dvakrát zopakujeme prekladanie. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 a pol cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky. Poukladáme ich na vymastený plech a necháme ešte 10 minút odpočívať. Nakoniec pagáčiky potrieme vajcom a pri miernej teplote ich upečieme.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zemiakové pagáčiky
588 příspěvků 8.1.10 20:25
ale čoby, ja poznám len tie tmavšie, kde je aj kúsok mäsa, nielen tuk.
2904 příspěvků 8.1.10 20:23
Nie, myslela som to vážne, niekto vypeká oškvarky až do hneda, niekto ich má bledé…sa hneváš, či?
588 příspěvků 8.1.10 19:15
To bol žart, či ?
2904 příspěvků 8.1.10 18:59
Alenka, možno si mala bledé oškvarky?
588 příspěvků 8.1.10 16:46
Robila som ich na Silvestra, bez kvasníc a vôbec neboli tvrdé ani za tri dni. Asi to urobili tie zemiaky. Je však podivné, že nemali takú peknú farbu ako tie klasické.
588 příspěvků 25.1.09 03:43
Aké ste podarené. Ja to aj tak skúsim. Možno si vylomím zub, ale aspoň ma nebude trápiť žalúdočná kyselina, co mi robí často kysnuté cesto.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Tvoj príspevok som absolut nepochopila, Maxo mi zrejme sedí na kábli.
placka (tedy škvarková) je pagáčik bez brambor v těstě, v 99% případů kynutém.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja v podstate české škvarkové placky nepoznám, preto nemám predstavu. A keď počujem slovo pagáčik, vybaví sa mi pagáčik z kysnutého cesta. Pagáčik zemiakový, oškvarkový, atď.
Aničko, já vím, že pagáčiky nejsou placky
, ale moje babička dělala škvarkové placky
taky bez kynutí. Byly hodně křupavé. Ale musím poctivě přiznat, že ty
kynuté mi chutnají mnohem víc.
588 příspěvků 25.1.09 03:43
Nie, nezabudla, práve preto že tam to droždie nie je, tak ma ten recept zaujal. Vyhadzovala som dvadsatrocne dorky a staré kalendáre, ale predtým som ešte povyberala pár receptov, ktoré nemám a chcela som sa tiež s nimi podeliť. Ešte som to nerobila, budem až na Silvestra. Už niekoľko rokov robím pagáče so škvarkami, cesnakovú pomazánku a drahý kaviár navrch.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
nevypadlo Ti, prosím, droždie? Fakt to robíš bez kysnutia?
Pekný deň!
A.