Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Kajinek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme si kvásek z jednoho hrnku vlažného mléka s dvěma lžičkami cukru a 42 g kvasnic, který smícháme s ostatními ingrediencemi. Zpracované těsto může být řidší, podle typu mouky. Těsto se může ihned plnit, nejdříve plátky anglické slaniny pak podušeným zelím na cibulce (nezahušťovat). Vyjde na dva záviny. Pomazat vejcem rozmíchaným v mléce. Těsto je vhodné i na sladko.
Recept je z kategorií: Záviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zelný závin z Rýmařova
2302 příspěvků 19.6.11 19:23
Tento závin mě s manželem zaujal pri prohlížení letošních Malenovic nejvíc.
Znovu mě zamrzelo, že jsem nemohla přijet.
2904 příspěvků 19.6.11 15:25
Prudce jedlé to môže byť, samé dobré veci sú v tom…recept sa mi páči.
Udivuje ma vzťah gmp k zelnému závinu, tipla by som, že 30-40 dkg slaniny mu nestačí k takému množstvu múky a kapusty - zelí.
Zkusil jsem, na srazu -bylo to prudce jedlé.