Recept Zelný salát po asijsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelný salát po asijsku

Úvod

Nedávno jsem si pořídila tzv. spirálkovač, je to takový nenápadný stroj, který vám ze zeleniny nakrouhá nekonečné špagety. Ze začátku jsem byla spíše skeptická, prezentace na internetu jsou takové nijaké, ale co tahle mašinka dokáže během několika sekund udělat z cukety, mrkve nebo dokonce i z hlávky zelí, nevěřila jsem vlastním očím, jsem z toho strojku naprosto nadšená.
Kde koupit, a další informace najdete na mém blogu

https://sasanky.wordpress.com/

No a teď k receptu, jelikož miluji Thajský papaja salát a hlavně tu krásně ostrou zálivku, rozhodla jsem se trochu zaexperimentovat a použít jí k vytvoření mého zelného salátu, a dílo se zadařilo.

Postup

Na spirálkovači si naspirálkujeme zeleninu, pokud nemáme, musíme ručně nařezat na jemné nudličky a dáme do velké mísy, do ní dále přídáme všechny ingredience na zálivku a tloučkem intenzivně tlučeme asi deset minut aby zelí a ostatní zelenina změkla a pustila šťávu. Samozřejmě můžeme přichuťit dle vlastních preferencí.


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.07.15 vloženo
  • 2200x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 1
  • Ingerdience :
  • Půl hlávky zelí
  • 1 mrkev
  • 1 kedlubna/ ředkev/cuketa
  • 1 červená řepa
  • hrst burských oříšků
  • Zálivka :
  • ◾1 citron nebo limetka
  • ◾2-3 PL palmového cukru (nebo normálního cukru-medu-hnědého cukru)
  • ◾2-3 PL kvalitního oleje
  • ◾2-3 PL rybí omáčky nebo sušených krevet (kdo to nemusí nebo nemá, dá sůl, ale to už nebude mít tu pravou asijskou chuť)
  • ◾2-3 stroužky česneku
  • ◾2-3 chilli papričky (dle chuťi)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 12.07.15 18:21

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zelný salát po asijsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
suzanka
161 příspěvků 14.07.15 07:56

Ano, je to ze zelí bílého a z bílé ředkve :lol:

 
Eja
3797 příspěvků 13.07.15 16:57

Předpokládám, že zelí bílé… :think: vypadá to moc dobře, bílá ředkev asi bude nejlepší volba.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz