Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lesni_bytost Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelí na jemno nakrouháme - na zelný závin či koláč používám V krouhač a nástavec na hranolky - vložíme do hrnce s cca 1,5 l vroucí osolené vody, uvaříme asi 10 min - do "al dente". Scedíme - doporučuji uschovat vodu - necháme chladnout. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Smetanu rozšleháme s vejci, solí, pepřem a trochou drceného kmínu. Listové těsto rozložíme do formy, poklademe zelím - pokud část zbyde, vrátíme zbytek zelí do vody, ve které se vařilo, a uvaříme polévku (např. "Zelná polévka od maminky":https://www.labuznik.cz/recept/zelna-polevka-od-maminky-veg/). Posypeme slaninou, zalijeme smetanou s vejci. Vložíme do vyhřáté trouby, po asi 10 minutách posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.
Recept je z kategorií: Slané koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zelný quiche po česku - koláč z nekysaného zelí
http://www.labuznik.com/…-veceri-veg/
119 příspěvků 1.4.11 20:25
babi, klidně měň
mám radost, když se mým receptem někdo
nechá více či méně volně inspirovat
od toho tady ta diskuze je
já zas dostala zálusk na quiche s kapustou,
kterou jsi zmínila 
vilo
ja Ti neminim menit Tvuj
recept…zajiste k zeli jde kmin
Je to pekny recept a pockam si na to, co
vykouzli wydricka. Napadlo mi, ze to, co ma v planu pripravit, se podoba
alsaskemu cibulovemu kolaci se zamenou cibule za zeli 
Zajímavý recept, určitě ho vyzkouším, už ho mám uložený
119 příspěvků 31.3.11 21:46
Kmín určitě není nutný, ale s ním mi to přijde fakt tak „po česku“
a navíc mi to tak chutná, k zelí
mi prostě kmín patří. Ten sýr jsem opravdu původně neměla vůbec
v plánu dávat, že to se k zelí prostě nehodí
ale pak jsem to zkusila a vůbec nelituji -
naopak! Těch variant může být.. prostě kolik chutí, tolik receptů.. 
wydri, jen zkousej
vzdyt takto vznikaji nove recepty 
Babi, jasne ze udelam , hlavne se spenatem !
Se zelim to holt bude mit jiny nazev
Wydri, neminim popirat, ze mame osobni chute a nerada bych Ti upirala Tvoje. Jenom se ohrazuji, ze quiche nemuze byt bez vajec…on to pak totiz neni quiche. Nesedi-li Ti tam to zeli, tak ho zamen za jinou listovou zeleninu, treba kapustu…k te se hodi jak vejce tak syr. Zajiste Te vsak nechci presvedcovat a jsem zvedava jestli vyzkousis, co na to reknes
Vejce mi nejdou jen k tomu zeli, nevim proc . Ten syr taky ne. Spek se smetanou a zelim mi bude stacit, uz se na to tesim!
nooo, ja si zase nedovedu predstavit quiche bez vajec…a pripravuje se s ruznou zahradni zeleninou jako je mangold, spenat, brokolice, porek, zeli atd. Syr je take dobry, jedine co tam nesedi mne, je kmin, dala bych jine koreni, ale to jsou jiz osobni chute…
119 příspěvků 31.3.11 15:25
Já nevím, nikdy jsem nezkoušela dát na koláč jen smetanu, nevím jak by to fungovalo.
Trošku jsem se bála, že to nebude úplně ono, dokonce ani sýr jsem nechtěla dát, ale výsledek byl velmi chutný.
Díky!
To vejce bych tam nedala, nehodi se do zeli. Jinak krasny recept !