Recept Zelný dvojbarevný salát

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelí nakrájíme na jemné nudličky (nejlépe je vytvořím na plátkovém struhadle) a přelijeme vařící vodou. Ve vodě zelí ponecháme po dobu 5 minut a následně scedíme, vodu vymačkáme. Žervé (použila jsem Lučinu rodinné balení 200 g) rozšleháme se smetanou do konzistence husté smetany. Přimícháme hrubě mletý kmín, ocet, hořčici, sůl a cukr podle chuti. Smícháme se zelím a dáme na 1 hodinu do chladu odpočinout. Autorem receptu je: paní Marta Kocourková, Dolní Metelsko č. 1. Jedná se o jeden z finálních receptů "Saláty ze Zahrady Čech" z roku 2003.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 26.09.07 vloženo
  • 3939x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g bílého zelí
  • 300 g červeného zelí
  • 2 sýry žervé - 1 ks 70 g
  • 1 KL pikantní hořčice
  • 1 KL hrubě mletého kmínu
  • 1 PL 8% octa
  • sůl
  • moučkový cukr
  • smetana podle potřeby.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelný dvojbarevný salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz