Recept Zelný dvojbarevný salát

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí nakrájíme na jemné nudličky (nejlépe je vytvořím na plátkovém struhadle) a přelijeme vařící vodou. Ve vodě zelí ponecháme po dobu 5 minut a následně scedíme, vodu vymačkáme. Žervé (použila jsem Lučinu rodinné balení 200 g) rozšleháme se smetanou do konzistence husté smetany. Přimícháme hrubě mletý kmín, ocet, hořčici, sůl a cukr podle chuti. Smícháme se zelím a dáme na 1 hodinu do chladu odpočinout. Autorem receptu je: paní Marta Kocourková, Dolní Metelsko č. 1. Jedná se o jeden z finálních receptů "Saláty ze Zahrady Čech" z roku 2003.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 26.09.07 vloženo
  • 3661x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g bílého zelí
  • 300 g červeného zelí
  • 2 sýry žervé - 1 ks 70 g
  • 1 KL pikantní hořčice
  • 1 KL hrubě mletého kmínu
  • 1 PL 8% octa
  • sůl
  • moučkový cukr
  • smetana podle potřeby.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelný dvojbarevný salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz