Recept Zelníky se sýrovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelníky se sýrovou omáčkou

Postup

1. Špenát rozmrazíme. Zelí necháme okapat a na­drobno je pokrájíme. Obojí podusíme na 1 lžíci másla a najemno rozmixujeme. Spolu s náplní bí­lé klobásy, 4 vejci a strouhankou umícháme do hladkého těsta. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. 2. Z hmoty vytvarujeme krokety. Obalíme je v 1 lžíci mouky, 2 rozšlehaných vejcích a zbylé strou­hance. Opečeme dozlatova na 2 lžících másla. 3. Rozehřejeme 2 lžíce másla, metlou na sníh do něj vmícháme zbylou mouku a zasmahneme. Postupně přiléváme zeleninový vývar a mléko a za stálého michání 5 min. povaříme. Vmícháme sýr a necháme roztavit. Omáčku osolíme, opepří­me a podáváme ke kroketám.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 04.02.02 vloženo
  • 3607x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 180 g zmrazeného špenátu
  • 400 g kysa­ného zelí
  • 3 lžíce másla
  • 100 g bílé klobásy
  • 6 vajec
  • 150 g strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 250 ml mléka
  • 200 g strouhaného eidamu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelníky se sýrovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz