Recept Zelné závitky v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelné závitky v pomalém hrnci

Postup

Ve vetsím hrnci privedte vodu do varu. Vhodte do ní zelné listy, varte 2 minuty, listy odcedte a nechte je okapat.
V míse smíchejte rýzi, vejce, mléko, cibuli, maso, sul a pepr. Do stredu kazdého listu dejte asi 60 ml masové smesi, listy zbalte do závitku a dejte je do pomalého hrnce.
Smíchejte rajskou omácku, cukr, citronovou stávu, worcesterskou omácku a nalejte to na závitky v hrnci.
Varte zakryté na LOW 8-9 hodin, nebo na HIGH asi polovinu této doby.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.02.08 vloženo
  • 5972x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 12 zelných listu
  • 240 ml varené rýze
  • 1 rozslehané vejce
  • 60 ml mléka
  • 60 ml nakrájené cibule
  • 500 g libového mletého veprového masa
  • 1 1/4 KL soli
  • 1 1/4 KL mletého cerného pepre
  • 225 ml rajské omácky
  • 1 KL hnedého cukru
  • 1 PL citronové stávy
  • 1 KL worcesterské omácky

Doporučená příloha

  • Rýze, brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelné závitky v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelné závitky v pomalém hrnci.

Určitě je to dle polského vzoru. Vůbec polská kuchyně -to je něco !

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelné závitky v pomalém hrnci.

Holoubci se tomu, Toffo, ríkalo mozná proto, ze se to podobá polskému jídlu „golombki“ = holoubci.

 
toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelné závitky v pomalém hrnci.

u nás doma, hlavně u babičky se tomu říkalo holoubci - nevím proč.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelné závitky v pomalém hrnci

Zelné závitky dělám sice trochu jinak, ale musím říct že jsou pro PH jako stvořené.

Cibuli si trochu osmažím na tuku v mikrovlnce, ale rýži dávám do směsi syrovou.

Také používám místo klasického zelí Zelí čínské. Doba spaření trvá jen pár vteřin a pěkně se to balí, jelikož není třeba vyřezávat košťál.

Vrstvy závitků prokládám kyselým zelím.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz