Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ve vetsím hrnci privedte vodu do varu. Vhodte do ní zelné listy, varte 2 minuty, listy odcedte a nechte je okapat. V míse smíchejte rýzi, vejce, mléko, cibuli, maso, sul a pepr. Do stredu kazdého listu dejte asi 60 ml masové smesi, listy zbalte do závitku a dejte je do pomalého hrnce. Smíchejte rajskou omácku, cukr, citronovou stávu, worcesterskou omácku a nalejte to na závitky v hrnci. Varte zakryté na LOW 8-9 hodin, nebo na HIGH asi polovinu této doby.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Rýze, brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zelné závitky v pomalém hrnci
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě je to dle polského vzoru. Vůbec polská kuchyně -to je něco !
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Holoubci se tomu, Toffo, ríkalo mozná proto, ze se to podobá polskému jídlu „golombki“ = holoubci.
u nás doma, hlavně u babičky se tomu říkalo holoubci - nevím proč.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Zelné závitky dělám sice trochu jinak, ale musím říct že jsou pro PH jako stvořené.
Cibuli si trochu osmažím na tuku v mikrovlnce, ale rýži dávám do směsi syrovou.
Také používám místo klasického zelí Zelí čínské. Doba spaření trvá jen pár vteřin a pěkně se to balí, jelikož není třeba vyřezávat košťál.
Vrstvy závitků prokládám kyselým zelím.