Recept Zelné závitky v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelné závitky v pomalém hrnci

Postup

Ve vetsím hrnci privedte vodu do varu. Vhodte do ní zelné listy, varte 2 minuty, listy odcedte a nechte je okapat.
V míse smíchejte rýzi, vejce, mléko, cibuli, maso, sul a pepr. Do stredu kazdého listu dejte asi 60 ml masové smesi, listy zbalte do závitku a dejte je do pomalého hrnce.
Smíchejte rajskou omácku, cukr, citronovou stávu, worcesterskou omácku a nalejte to na závitky v hrnci.
Varte zakryté na LOW 8-9 hodin, nebo na HIGH asi polovinu této doby.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.02.08 vloženo
  • 6028x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 12 zelných listu
  • 240 ml varené rýze
  • 1 rozslehané vejce
  • 60 ml mléka
  • 60 ml nakrájené cibule
  • 500 g libového mletého veprového masa
  • 1 1/4 KL soli
  • 1 1/4 KL mletého cerného pepre
  • 225 ml rajské omácky
  • 1 KL hnedého cukru
  • 1 PL citronové stávy
  • 1 KL worcesterské omácky

Doporučená příloha

  • Rýze, brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelné závitky v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelné závitky v pomalém hrnci.

Určitě je to dle polského vzoru. Vůbec polská kuchyně -to je něco !

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelné závitky v pomalém hrnci.

Holoubci se tomu, Toffo, ríkalo mozná proto, ze se to podobá polskému jídlu „golombki“ = holoubci.

 
toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelné závitky v pomalém hrnci.

u nás doma, hlavně u babičky se tomu říkalo holoubci - nevím proč.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelné závitky v pomalém hrnci

Zelné závitky dělám sice trochu jinak, ale musím říct že jsou pro PH jako stvořené.

Cibuli si trochu osmažím na tuku v mikrovlnce, ale rýži dávám do směsi syrovou.

Také používám místo klasického zelí Zelí čínské. Doba spaření trvá jen pár vteřin a pěkně se to balí, jelikož není třeba vyřezávat košťál.

Vrstvy závitků prokládám kyselým zelím.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz