Recept Zelné závitky s pstruhem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zelné závitky s pstruhem

Postup

1. Zelné listy povaříme 1-2 min. v osolené vodě, zchladíme a žebra naplocho seřízneme. 2. Pstruha rozmixujeme se žloutkem a smeta­nou, osolíme, opepříme a ochutíme strouha­ným muškátovým ořiškem. Vmícháme kopr a sezamová semínka. Nádivkou potřeme zel­né listy a doprostřed položíme čtvrtinu filátka uzeného pstruha. Podélné okraje zelných listů založíme, stočíme, zabalíme do alobalu a vaří­me 12 min. v osolené vodě. 3. Šalotky zpěníme na 30 g másla a zalijeme ryz­linkem. Ochutíme medem a 10 min. na mirném ohni povaříme. Do omáčky zašleháme 40 g stude­ného másla, osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.10.01 vloženo
  • 3609x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 velkých zelných listů
  • sůl
  • 300 g pstruha
  • 1 žloutek
  • 200 ml smetany
  • pepř
  • na špičku nože muškátového oříšku
  • 1 lžíce sekaného kopru
  • 1 lžička pražených sezamových semínek
  • 2 filátka uzeného pstruha
  • 2 šalotky
  • 70 g másla
  • 200 ml ryzlinku
  • 1 lžička medu

Doporučená příloha

  • Závitky podává­me s máslovým krémem a s bramborovou kaší.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelné závitky s pstruhem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz