Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhá žebra seřízneme. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi jemně nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou slaninou, osolíme opepříme a vmícháme vejce. Masovou směs naneseme na zelné listy, přidáme půl párku, stočíme, ovážeme nití a vlžíme na rozehřátý tuk do pekáčku. Podlijeme vodou a dáme do trouby dusit. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme lžící mouky a lžičkou papriky, osmahneme, zalijeme vodou, povaříme, dochutíme a podle obliby můžeme zakapat kečupem nebo smetanou.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zelné závitky 2
Dovolím si připomenout další varici na podobné téma - můj velmi podobný recept.
Golubce - jak je dělám já
Je tam i návod jak na zelí a vinutí
Dobrou chuť
1642 příspěvků 12.5.09 23:21
Ještě jednou to zkusím s novým Pepíčkovým odkazem: Plněné zelí v pomalém hrnci .
1642 příspěvků 12.5.09 23:19
Já je nejraději dělám velmi podobně, jak radí Vlaďka. Vařím je v pomalém hrnci. Viz recept 22554.
2302 příspěvků 12.5.09 21:59
Ejo, taky jsem je neovazovala nití, poskládala jsem je, steně jako Ty, vedle sebe a stačilo to. Tvou variantu pečení se budu snažit vyzkoušet příště. Já tu moji dnešní raději už schovala do lednice skoro ještě teplou, abych neujídala rodině večeři. Peču ještě k tomu čerstvý chleba.
Buntere, Vladko, zkombinovala jsem oba Vaše recepty, tak Vám ještě dodatečně děkuji. Fakt super!
Sylvie, dík za připomenutí - už jsem je dlouho nedělala a přitom je to tak dobré jídlo. Párek nedávám, rýži do masa nevařenou, od ovazování jsem taky upustila, zamotám a skládám vedle sebe těsně, nerozbalí se. Vrstvu krájeného zelí a cibule, závitky, zase zelí, celé to zaleji Passatou, strčím přikryté do trouby tak na 40 minut. Kysaná smetana navrch až na talíři a čerstvý chlebík k tomu. Pokud jsou ty správné slovenské pálivé papriky, tak střídat zelné závitky a plněné papriky. Dík ještě jednou, vůbec nevím, proč mi tahle mňamka nějak vypadla z repertoáru.
2302 příspěvků 12.5.09 20:24
Do náplně jsem přidala bílé víno (párky doma nebyly, ale to nevadí). Po udušení jsem podle rady zelné závitky vyjmula, dala do tepla, šťávu přelila do většího nízkého kastrólu, přidala pokrájená loupaná rajčata z konzervy a vše vydusila na tuk. Pak do toho přišla mouka, tu jsem povařila a přidala šlehačku. Ochutila a zelné závitky znovu vložila.
Je to strašně moc dobré.
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja delam zelne zavitky velice casto a vzdy mne rozcilovala to, ze se listy potrhaly a bylo pomalu nemozne je odelit od hlavky. Vyresila jsem problem tim, ze povarim nekolit min celou hlavku zeli. Odelovat listy jde jak po masle
můžete zkusit i tento způsob: zbylé zelí rozkrájet, do masové směsi použít jen polovinu velké cibule, druhou polovinu, jemně nakrájenou, osmahnout na jedné lžíci sádla a přidat rozkrájené zelí. Hlubší ohnivzdornou mísu vymastit, vložit vrstvu zelí, na ní zelné závitky a na ně další vrstvu zelí, zalít konzervovanou rajčatovou šťávou nebo přidat asi 6 spařených, oloupaných a pokrájených rajčat, strčit to do předtopené trouby asi na 20 minutek a pak přilít smetanu (1 šálek) a péct dalších 10 minut. Podávat s chlebem.