Recept Zelné listy plněné houbami a parmezánem

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozehřejeme olivový olej s máslem (půl na půl) a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a taktéž ho orestujeme. Vsypeme propranou rýži a za neustálého míchání ji lehce ze všech stran asi minutu osmažíme, až zesklovatí. Přilijeme vermut nebo víno a tekutinu necháme odpařit. Stále mícháme. Poté zalijeme sběračkou horkého vývaru. Ztlumíme teplotu a přidáme nakrájené houby (klidně mražené, jen lehce povolené), kmín a lehce osolíme. Jakmile se vývar vyvaří, přidáme další sběračku. Takto postupujeme až do chvíle, kdy je rýže měkká. Do hotového rizota vmícháme strouhaný parmezán, dochutíme citronovou šťávou a pepřem, případně přidáme sůl a lžičku másla. Zelné listy spaříme a naplníme je rizotem. Naplněné listy dáme do kastrolu, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové závitky vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme konzervu drcených rajčat, prohřejeme, vlijeme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě, dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a provaříme. Na talíři přelijeme zelné závitky rajčatovou omáčkou. Můžeme ji rozmixovat ponorným mixérem, případně přidat lžíci zakysané smetany nebo lístky čerstvé bazalky.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 31.03.07 vloženo
  • 3028x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • větší zelné listy
  • olivový olej
  • máslo
  • 400 g rýže (nejlépe kulaté na rizoto)
  • 400 g čerstvých nebo mražených hub
  • sklenka bílého vermutu nebo bílého vína (i desertní)
  • 1 l teplého vývaru
  • drcený kmín
  • palička česneku
  • 1 větší cibule
  • 100 g parmezánu
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • 1 konzerva drcených rajčat (asi 400 g)
  • pepř
  • sůl
  • ocet
  • cukr

Doporučená příloha

  • hustá bramborová kaše nebo sťouchané brambory s opečenou cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelné listy plněné houbami a parmezánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz