Recept Zelné "bramboráky" bez brambor TAKE5

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelné

Úvod

…i stalo se, chuť na bramboráky byla velká-převeliká, ale avšak v domě ani hlíza!
Tak, podle dnes už okřídleného „…a nemáte-li TO, dejte tam to co máte!“ má paní (tímto uvádím zdroj) použila hlávkové zelí!

Postup

Zelí nakrouhat najemno (V-krouhač na „čtverečky“)
Ve vejci rozkloktat škrob a se vším ostatním smíchat se zelím
Smažit po obou stranách na pánvi v rozpáleném tuku na středním plameni

Poznámka:
Těsto není hladké jako na bramboráky, ale je to spíše taková sečka (škrob za studena nezahušťuje), která se klade naběračkou na pánev a rozplacatí se (já to dělám vidličkou nebo obracečkou).
Smažené zelí má trochu šmak po smaženém květáku…
S vločkami jsou ti nebramboráci ještě lepčí :)

Pokud někdo navrhne případnější název receptu, tak ho změním…Třeba :mrgreen:

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Chuťovky Zeleninová jídla Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.02.13 vloženo
  • 5150x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hlávkové zelí (bílé)
  • 2 ks vejce
  • 60 g (4 PL) škrob
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř (majoránka)
  • (cibule, uzenina, ovesné vločky)
  • Tuk na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 09.02.13 23:54

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zelné "bramboráky" bez brambor TAKE5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 12.02.13 19:42

Gmp: to je trochu větší model, že, ke kuchyňským účelům ne moc použitelný, počítám. Možná tak hlávky (zelné) na půl?

 
di
2451 příspěvků 12.02.13 19:41

Casino: dík za foto, už je mi to jasné. My tomu doma říkáme jemné nudličky, ke kostičkám jsme se jaksi nepropracovali, budu muset tomu mému vycinkat.

 
gmp
1603 příspěvků 12.02.13 18:09
g kráječ

G kráječ pro široké použití nejen v kuchyni, ale i pro administraci stránek.

 
Eja
3809 příspěvků 12.02.13 17:06

Casino, Vy snad chcete rozkostičkovat to nádherné zvíře? :cert: :mrgreen:

 
casino
4466 příspěvků 12.02.13 11:34
Jen pro ty smutné (psí) voči...

…MAKRONKY jsou skřivani a včéra ve 23:00 byly v limbu, tak jsem je už nebudilo :)
Dnes to složení tedy nafotily a cítily se tůůůze polichoceny, že je někdo, kdo je v technické představivosti na tom ještě hůře než ony :) :mrgreen:
No, asi jsem vás pomýlilo s těmi „kostičkami“ v receptu… Asi by správně bylo napsat na „čtverečky“, protože ze zelového LISTU kostičku neudělám, ani kdybych se W-rozkrouhalo :) Leda tak z košťálu, nebo z listových žeber, že? Omlouvám se :kytka:

 
di
2451 příspěvků 11.02.13 22:50

Prosím, prosím, smutně koukám, anžto tenhle patentní krouhač prstů taky vlastním (sama na něm nekrouhám, bojím se, nechávám to na manželovi, je odvážnější), mohla bych požádat o foto toho složení, kterému říkáte V-krouhač na „kostičky“? Zelí totiž doma mám, mlsná mě taky honí, že bych to spáchala.

 
Eja
3809 příspěvků 11.02.13 22:32

To ne, ale bude to tam pěkně křupat :mrgreen:

 
gmp
1603 příspěvků 11.02.13 21:53
+-

…a proč do toho ten krouhač? A eště na kostičky? Vono se to vstřebá?

 
Eja
3809 příspěvků 10.02.13 15:33

Casino :cert: :cert: žádná opičí dohoda :jazyk: koukejte to smazat jako já včera víte co :mrgreen: kartelová klidně, nic proti tomu :kytka:

 
casino
4466 příspěvků 10.02.13 15:30
Osobo, neblázněte...

…niggdo mi ffčíl nebude věřít, že tu nemáme Labužnickou kartelovou (hihi opoziční) dohodu :) :twisted: :mrgreen:
Akorát jsme dojedli vaše P. T.Kroupy , mám nebe v hubě a než mi MAKRONKY zpracují obrázky, tak budu dumat, zda mám kápnout božskou, že místo krupek jsem v nouzi použil rýži… :think:

 
Eja
3809 příspěvků 10.02.13 15:15

Vyzkoušeno ( nic z uvedeného v závorce nepřidáno) a :potlesk: a to V-krouhač nemajíc jsem měla ty proužky zelí asi o něco tlustější. O to lépe křupaly.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz