Recept Zelnacka Paula Steindlera

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

vyborne zimni lehke jidlo. Mel jsem tento recept otisten v New York Times

Postup

Zelí zalijeme vařící vodou tak, aby bylo právě ponořené a necháme povařit 1 minutu. Scedíme.
V kastrolu nebo hrnci rozškvaříme slaninu. Když pustí dost tuku, přidáme cibuli a za stálého míchání restujeme, až cibule víc než zesklovatí. Zasypeme moukou a opět za stálého míchání restujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Přidáme scezené zelí, mrkev, brambory, sůl, pepř a kmín, posléze ocet a cukr. Vaříme asi 30 minut, často mícháme, aby se nám polévka nepřichytila ke dnu a nepřipálila. Nakonec vmícháme smetanu a povaříme ještě 5 minut.

Podáváme v předehřátých talířích nebo miskách, posypané koprem.

Recept je z kategorií: Speciální polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.03.14 vloženo
  • 1389x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 500 g bílého zelí, pokrájeného na kostičky
  • asi 150 g slaniny, pokrájené na kostičky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, nakrájené nadrobno
  • 4 větší brambory, nakrájené na kostky
  • asi 3 lžíce hladké mouky
  • 4 šálky kuřecího vývaru (asi litr)
  • 1 polévková lžíce drceného kmína
  • 1 polévková lžíce octa
  • 1/2 polévkové lžíce cukru
  • sůl, pepř podle chuti
  • 1 1/2 šálku šlehačky
  • pár lžic sekaného kopru

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 31.05.14 10:52

Moc dobré.

Diskuse k receptu Zelnacka Paula Steindlera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
exczech
297 příspěvků 31.05.14 21:32

@Eja Jsem rad ze Vam to chutnalo, delali jsme tuto polevku na tatove lodi a pan strosta mesta New Yorku si ji pochvaloval :)

Příspěvek upraven 31.05.14 v 21:32

 
Eja
3795 příspěvků 31.05.14 10:51
Uvařeno

Držela jsem se receptu do detailu, ochutnávka moooc dobrá. Kopr nutný! Rozležení do večera jistě nebude na škodu.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz