Recept Zelnacka Paula Steindlera

(Hodnoceno 1x) exczech Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

vyborne zimni lehke jidlo. Mel jsem tento recept otisten v New York Times

Postup

Zelí zalijeme vařící vodou tak, aby bylo právě ponořené a necháme povařit 1 minutu. Scedíme. V kastrolu nebo hrnci rozškvaříme slaninu. Když pustí dost tuku, přidáme cibuli a za stálého míchání restujeme, až cibule víc než zesklovatí. Zasypeme moukou a opět za stálého míchání restujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Přidáme scezené zelí, mrkev, brambory, sůl, pepř a kmín, posléze ocet a cukr. Vaříme asi 30 minut, často mícháme, aby se nám polévka nepřichytila ke dnu a nepřipálila. Nakonec vmícháme smetanu a povaříme ještě 5 minut. Podáváme v předehřátých talířích nebo miskách, posypané koprem.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 28.03.14 vloženo
  • 1740x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 500 g bílého zelí, pokrájeného na kostičky
  • asi 150 g slaniny, pokrájené na kostičky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, nakrájené nadrobno
  • 4 větší brambory, nakrájené na kostky
  • asi 3 lžíce hladké mouky
  • 4 šálky kuřecího vývaru (asi litr)
  • 1 polévková lžíce drceného kmína
  • 1 polévková lžíce octa
  • 1/2 polévkové lžíce cukru
  • sůl, pepř podle chuti
  • 1 1/2 šálku šlehačky
  • pár lžic sekaného kopru

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 31.5.14 10:52

Moc dobré.

Diskuse k receptu Zelnacka Paula Steindlera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zelnacka Paula Steindlera

exczech
299 příspěvků 31.5.14 21:32

@Eja Jsem rad ze Vam to chutnalo, delali jsme tuto polevku na tatove lodi a pan strosta mesta New Yorku si ji pochvaloval :)

Příspěvek upraven 31.05.14 v 21:32

Eja
3870 příspěvků 31.5.14 10:51
Uvařeno

Držela jsem se receptu do detailu, ochutnávka moooc dobrá. Kopr nutný! Rozležení do večera jistě nebude na škodu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Mrkvový salát Mrkvový salát
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz