Recept Zelnacka Paula Steindlera
exczech Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
vyborne zimni lehke jidlo. Mel jsem tento recept otisten v New York Times
Postup
Zelí zalijeme vařící vodou tak, aby bylo právě ponořené a necháme povařit 1 minutu. Scedíme. V kastrolu nebo hrnci rozškvaříme slaninu. Když pustí dost tuku, přidáme cibuli a za stálého míchání restujeme, až cibule víc než zesklovatí. Zasypeme moukou a opět za stálého míchání restujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Přidáme scezené zelí, mrkev, brambory, sůl, pepř a kmín, posléze ocet a cukr. Vaříme asi 30 minut, často mícháme, aby se nám polévka nepřichytila ke dnu a nepřipálila. Nakonec vmícháme smetanu a povaříme ještě 5 minut. Podáváme v předehřátých talířích nebo miskách, posypané koprem.
Recept je z kategorií: Speciální polévky
- 28.03.14 vloženo
- 2280x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- asi 500 g bílého zelí, pokrájeného na kostičky
- asi 150 g slaniny, pokrájené na kostičky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 mrkve, nakrájené nadrobno
- 4 větší brambory, nakrájené na kostky
- asi 3 lžíce hladké mouky
- 4 šálky kuřecího vývaru (asi litr)
- 1 polévková lžíce drceného kmína
- 1 polévková lžíce octa
- 1/2 polévkové lžíce cukru
- sůl, pepř podle chuti
- 1 1/2 šálku šlehačky
- pár lžic sekaného kopru
Doporučená příloha
chleba
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zelnacka Paula Steindlera
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zelnacka Paula Steindlera
@Eja Jsem rad ze Vam to chutnalo, delali jsme tuto polevku na tatove lodi a pan strosta mesta New Yorku si ji pochvaloval
Příspěvek upraven 31.05.14 v 21:32
Držela jsem se receptu do detailu, ochutnávka moooc dobrá. Kopr nutný! Rozležení do večera jistě nebude na škodu.