Recept Zelňačka mazurská – Kapuśniak mazurski Veg

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si spařím a namočím rozinky. Pro tentokrát se obejdu bez rumu. Pokrájím si zelí, vykrojím košťál atd. Pokrájené zelí strčím do kastrolu, zaliji vřícím vývarem, zvolna vařím.

Oloupané brambory pokrájím na kostky a přihodím k zelí. Pak přidám rozinky, kmín, koření, sůl pepř a trochu cukru. Očistím a pokrájím cibuli, na másle ji zesklovatím a zapráším moukou. Přidám do polivky ještě několik minut povařím. Po stažení z ohně dochutím octem.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody Polévky Zeleninové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.08.12 vloženo
  • 1569x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hlávka červeného zelí (cca ¾ kg)
  • 1 l vývaru
  • 0,500 kg brambor
  • 0,010 kg rozinek
  • 1 cibule
  • 1 PL mouky
  • 2 PL másla
  • 1 KL vinného octa – červený
  • 2 ks lístku vavřínu (bobkový list)
  • kmín
  • cukr
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelňačka mazurská – Kapuśniak mazurski

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz