Recept Zelňačka mazurská – Kapuśniak mazurski Veg

gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejprve si spařím a namočím rozinky. Pro tentokrát se obejdu bez rumu. Pokrájím si zelí, vykrojím košťál atd. Pokrájené zelí strčím do kastrolu, zaliji vřícím vývarem, zvolna vařím. Oloupané brambory pokrájím na kostky a přihodím k zelí. Pak přidám rozinky, kmín, koření, sůl pepř a trochu cukru. Očistím a pokrájím cibuli, na másle ji zesklovatím a zapráším moukou. Přidám do polivky ještě několik minut povařím. Po stažení z ohně dochutím octem.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody Polévky Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 12.08.12 vloženo
  • 1843x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hlávka červeného zelí (cca ¾ kg)
  • 1 l vývaru
  • 0,500 kg brambor
  • 0,010 kg rozinek
  • 1 cibule
  • 1 PL mouky
  • 2 PL másla
  • 1 KL vinného octa – červený
  • 2 ks lístku vavřínu (bobkový list)
  • kmín
  • cukr
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelňačka mazurská – Kapuśniak mazurski

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz