Recept Zelňačka mazurská – Kapuśniak mazurski Veg

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si spařím a namočím rozinky. Pro tentokrát se obejdu bez rumu. Pokrájím si zelí, vykrojím košťál atd. Pokrájené zelí strčím do kastrolu, zaliji vřícím vývarem, zvolna vařím.

Oloupané brambory pokrájím na kostky a přihodím k zelí. Pak přidám rozinky, kmín, koření, sůl pepř a trochu cukru. Očistím a pokrájím cibuli, na másle ji zesklovatím a zapráším moukou. Přidám do polivky ještě několik minut povařím. Po stažení z ohně dochutím octem.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody Polévky Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 12.08.12 vloženo
  • 1591x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hlávka červeného zelí (cca ¾ kg)
  • 1 l vývaru
  • 0,500 kg brambor
  • 0,010 kg rozinek
  • 1 cibule
  • 1 PL mouky
  • 2 PL másla
  • 1 KL vinného octa – červený
  • 2 ks lístku vavřínu (bobkový list)
  • kmín
  • cukr
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelňačka mazurská – Kapuśniak mazurski

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz