Recept Zelňačka co jí nikdy není dost

(Hodnoceno 2x) Labužník Ili02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zelňačka co jí nikdy není dost

Postup

Žebra dáme vařit společně s 1 cibulí, chilli papričkou, bobkovým listem, kuličkama pepře a nového koření nejlépe do papiňáku na hodinku. Mezitím v kastrůlku podusíme cca 10 min zelí s kmínem a ve velkém hrnci (já používám pětilitrák) uvaříme s přiměřeným množstvím vody pokrájené brambory. Vývar scedíme do hrnce k bramborám, maso obereme a rychle přidáme do hrnce, než nám ho rodina sezobe. Klasickou cibulovou sádlovou jíšku (na ty hrudky v krabičkách zapomeňte) pěkně přibarvěte paprikou a opět šup s ní do pětilitráku. Povařte a nakonec přidejte zelí,pepř,sůl a pažitku. Nikdy nevařte brambory se zelím,není to pak ono! Jediné co lze vynechat je chilli paprička. Přeju dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 16.01.06 vloženo
  • 15241x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 h

Ingredience

  • 1 kg uzených vepřových žeber
  • 4 bobkové listy
  • 6 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 cibule
  • 1 sušená chilli paprička
  • 6 středních brambor
  • 1 sáček kysaného zelí
  • 1 KL kmínu
  • 2 PL sádla
  • 3 PL hladké mouky
  • 1 PL červené papriky
  • pepř
  • sůl
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.5.17 19:20

Super…
Jen jsem použila jen vývar, maso jsem potřebovala jinam, ale přihodila jsem zbytek žampionů…

Odkaz na uvaření

daduuja 8.2.17 15:15

Je prostě skvělá. Jen ji dělám v jednom hrnci: na sádle cibulovou jíšku, papriku sladkou a uzenou, pálivou papričku, zaleju uzeným vývarem, prošlehám, přidám koření a brambory, když jsou brambory měkké dodám maso a zelí, nechám ještě chvíli bublat, nakonec česnek a majoránku.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zelňačka co jí nikdy není dost

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zelňačka co jí nikdy není dost

Zuzka1973
2382 příspěvků 16.5.17 19:21

Super…
Jen jsem použila jen vývar, maso jsem potřebovala jinam, ale přihodila jsem zbytek žampionů…

Brambory jsem měla zbylé, už uvařené, od oběda…

ivan14
69 příspěvků 8.2.17 19:03

Já si brambory klidně odpustím, mám raději bez nich, ale ty krupky zkusím. Jinak to vařím +- stejně. Mňam!

PITRYS
86 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelňačka co jí nikdy není dost

No právě, krupky. Já mám kroupy rád :-) Takže žebra uvařím v hrnci papinově a vzniklý mok obohatím zpět vráceným obraným masíčkem. Pripepřím, omajoránkuji, doplním kroupami a dokonalá uzená polévka je hotová. Zelí nechám na jinou zelňačku. I když po uzených žebrech musí být základ dokonalý, mně to připadá jako rouhání. A brambory s kysaným zelím nikdy, ztvrdnou a musí se vařit „týdny“.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Zelňačka co jí nikdy není dost

U nás jsou zelnačky na všechny způsoby - díky určitě vyzkouším a není dlouho co jsem koupila kroupy - lámanku - to bude bašta.

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelňačka co jí nikdy není dost

a když se do tý zelňačky přidá troch vařených krupek tak je dokonalá

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Karbanátky Karbanátky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz