Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
MarcelaLisova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hrášek rozmrazíme,kukuřici necháme okapat,polovinu oloupané mrkve nakrájíme na kolečka a vše povaříme v kuřecím vývaru asi 10min.Želatinu necháme naboptnat dle návodu,do horkého vývaru přilejeme víno a podle chuti osolíme(dávám vegetku),opepříme.Změklou želatinu rozpustíme v horkém vývaru(NEVAŘÍME).Formu ve tvaru věnce vypláchneme studenou vodou.Dno vylejeme želetinovým vývarem a dáme ztuhnout.Potom ozdobně poklademe kukuřicí a zalejeme trochou želatinového vývaru,dále vyložíme celými malými mrkvičkami a polovinou mrkvových koleček a opět zalejeme trochou želatinového vývaru a necháme ztuhnout.Stejně pokračujeme s hráškem.((Do tohoto věnce můžeme dát zeleninu dle chuti)).Hotový věnec dáme do chladničky nejlépe přes noc.Druhý den jej vyklopíme na talíř a ozdobíme kolečky mrkve a snítky petrželky.A co je velmi důležité,protože je dort jen zeleninový a takový mdlý je nutné ho servírovat s majonézou ochucenou česnekem.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
doporučila bych veku,ale moje rodina to baští jen tak
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zeleninový věnec