Recept Zeleninový salát s kuřecím masem

aneb Zeleninový salát s kuřecím masem á la Gyros

kaatja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zeleninový salát s kuřecím masem

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Na pánev dáme olej, rozehřejeme a osmažime kuře po všech stranách. Ke konci smažení kuře osolíme a poprášíme gyros kořením a necháme ještě chvíli smažit, aby se uvolnila vůně koření. Necháme v pánvi vychladnout. Zatím do větší mísy nakrájíme papriku, rajčata, zelí, přidáme na kostičky nakrájený sýr a plechovku kukuřice. Až maso trochu vychladne, zamícháme ho do nakrájené zeleniny a celé zalijeme francouzským! (s žádným jiným to není tak dobré) dresingem a dobře promícháme. Jestli jeste nemate hlad, dejte ho na chvili vychladnout do lednice. Podáváme nejlépe s toustovým chlebem (který namáčíme ve vzniklé omáčce).

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 24.04.04 vloženo
  • 69099x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 zelené papriky
  • 4 rajčata
  • menší čínské zelí
  • 200 g eidamu nebo jiného tvrdého sýru
  • plechovka (425ml) kukuřice
  • francouzský dresing!
  • tak 2-3 kuřecí prsa
  • sůl
  • koření Gyros
  • olej

Doporučená příloha

  • toustový chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 10.12.10 09:50

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zeleninový salát s kuřecím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zeleninový salát s kuřecím masem á la Gyros

Bradhal
12 příspěvků 31.7.12 19:33

Zdravím.
Dělám skoro úplně stejně. Okurek, papriky a rajčat dávám stejný podíl, na malé kostičky, kukuřici taky, sýr občas, místo zelí často ledový salát a normální salát. Kuřecí maso ale už nesmažím na kousky, zjistili jsme, že nám to víc chutná, pokud se prsa nakrájí na tenké plátky a ty se opečou vcelku dokřupava. Teprve potom je krájím na tenké nudličky a dávám do salátu. A francouzský dresink nebo také Tisíc ostrovů, nebo nejlepší kombinace obojího, protože toho děláme pokaždé mísu. Pokud je strávníků ještě víc, dá se „nadstavit“ těstovinami. Dostala jsem na to chuť. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Ořechový koláč Ořechový koláč
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz