Recept Zeleninový salát s kuřecím masem

aneb Zeleninový salát s kuřecím masem á la Gyros

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninový salát s kuřecím masem

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Na pánev dáme olej, rozehřejeme a osmažime kuře po všech stranách. Ke konci smažení kuře osolíme a poprášíme gyros kořením a necháme ještě chvíli smažit, aby se uvolnila vůně koření. Necháme v pánvi vychladnout. Zatím do větší mísy nakrájíme papriku, rajčata, zelí, přidáme na kostičky nakrájený sýr a plechovku kukuřice. Až maso trochu vychladne, zamícháme ho do nakrájené zeleniny a celé zalijeme francouzským! (s žádným jiným to není tak dobré) dresingem a dobře promícháme. Jestli jeste nemate hlad, dejte ho na chvili vychladnout do lednice. Podáváme nejlépe s toustovým chlebem (který namáčíme ve vzniklé omáčce).

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 24.04.04 vloženo
  • 58861x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 zelené papriky
  • 4 rajčata
  • menší čínské zelí
  • 200 g eidamu nebo jiného tvrdého sýru
  • plechovka (425ml) kukuřice
  • francouzský dresing!
  • tak 2-3 kuřecí prsa
  • sůl
  • koření Gyros
  • olej

Doporučená příloha

  • toustový chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 10.12.10 09:50

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zeleninový salát s kuřecím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zeleninový salát s kuřecím masem á la Gyros

Bradhal
12 příspěvků 31.7.12 19:33

Zdravím.
Dělám skoro úplně stejně. Okurek, papriky a rajčat dávám stejný podíl, na malé kostičky, kukuřici taky, sýr občas, místo zelí často ledový salát a normální salát. Kuřecí maso ale už nesmažím na kousky, zjistili jsme, že nám to víc chutná, pokud se prsa nakrájí na tenké plátky a ty se opečou vcelku dokřupava. Teprve potom je krájím na tenké nudličky a dávám do salátu. A francouzský dresink nebo také Tisíc ostrovů, nebo nejlepší kombinace obojího, protože toho děláme pokaždé mísu. Pokud je strávníků ještě víc, dá se „nadstavit“ těstovinami. Dostala jsem na to chuť. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz