Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
O chřestu tu bylo napsáno asi už úplně všechno
Pomalu končí sezona, tak ještě alespoň jednoduchý salát, který poslouží třeba jako rychlá večeře. Dobrou chuť.
Chřest povaříme v mírně osolené vodě se špetkou cukru a kouskem másla. Scedíme, necháme okapat a nakrájíme na přiměřeně velké kousky, hlavičky zachováme vcelku.
Vejce uvaříme natvrdo, ale nepřevaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky nebo na kolečka. Sýr nastrouháme na hrubší nudličky. Rajčata nakrájíme na dílky a vykrojíme bubáka. Salát omyjeme a natrháme na kousky velikosti sousta.
Olej v míse našleháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, přidáme salát, chřest a rajčata, promícháme, aby se zelenina obalila ochuceným olejem, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme vejci.
Recept je z kategorií: Saláty Zeleninové saláty
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění