Recept Zeleninový mišmaš s čerstvými houbami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny přísady pokrájíme: cibulku na drobno, rajčata na půlměsíčky, houby spíše na větší kousky, ostatní ingredience na středně velké kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém zpěníme cibulku. Poté přidáme papriku a mrkev a necháme cca. 3 minutky smažit. Pak můžeme přidat cuketu, lilek, houby a maso. Můžeme lehce podlít vodou, popřípadě vývarem. Dusíme pod pokličkou cca. 15 minut, zkrátka dokud zelenina není měkká. Nakonec přidáme rajčata a na drobno nakrájený česnek. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme ještě cca. 5 - 8 minut podusit.

Tip: před podáváním můžete přidat i nastrouhaný sýr.
Jako přílohu doporučuji brambory, ale směs je výborná jen samotná, nebo s chlebem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 18.01.08 vloženo
  • 2743x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 středně velká cibule
  • 1 středně velká cuketa
  • 1 menší lilek (nemusí být)
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší paprika
  • 3 středně velká rajčata
  • 100g dobrého uzeného masa
  • několik čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • trochu oleje (cca. 1 lžíce)
  • cca. 4 lžíce vody, popřípadě pokud máte - kuřecí (zeleninový) vývar

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninový mišmaš s čerstvými houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bondousek
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zeleninový mišmaš s čerstvými houbami

Tohle jídlo zá:,–(ně kuchtím v létě, kdy je dostatek zeleniny a taky čerstvě nasbíraných hub. Pokud jsem na chalupě, přidávám snítky čerstvého tymiánu. Víno je určitě dobrý nápad, taky to vyzkouším. Ocet klidně přidejte, ale na můj vkus by to pak bylo moc kyselé.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zeleninový mišmaš s čerstvými houbami

Nu - jak bych to napsal? Prostě se mi tento recept moc zamlouvá… Dávám mezi oblíbené a a zkusím buď co nejdříve s nějakými houbami z obchodů /což třeba hlíva ústřičná?/… či na jaře s houbami nasbíranými… Jen se omlouvám; nebudou to cca. 4 lžíce vody, alébrž tři lžíce bílého suchého vína a jedna lžíce kvalitního octa… je to akceptovatelné?
Nu - a brambory jako příloha - LAHŮDKA…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz