Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bondousek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Všechny přísady pokrájíme: cibulku na drobno, rajčata na půlměsíčky, houby spíše na větší kousky, ostatní ingredience na středně velké kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém zpěníme cibulku. Poté přidáme papriku a mrkev a necháme cca. 3 minutky smažit. Pak můžeme přidat cuketu, lilek, houby a maso. Můžeme lehce podlít vodou, popřípadě vývarem. Dusíme pod pokličkou cca. 15 minut, zkrátka dokud zelenina není měkká. Nakonec přidáme rajčata a na drobno nakrájený česnek. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme ještě cca. 5 - 8 minut podusit. Tip: před podáváním můžete přidat i nastrouhaný sýr. Jako přílohu doporučuji brambory, ale směs je výborná jen samotná, nebo s chlebem.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zeleninový mišmaš s čerstvými houbami
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle jídlo zá:,–(ně kuchtím v létě, kdy je dostatek zeleniny a taky čerstvě nasbíraných hub. Pokud jsem na chalupě, přidávám snítky čerstvého tymiánu. Víno je určitě dobrý nápad, taky to vyzkouším. Ocet klidně přidejte, ale na můj vkus by to pak bylo moc kyselé.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Nu - jak bych to napsal? Prostě se mi tento recept moc zamlouvá… Dávám mezi oblíbené a a zkusím buď co nejdříve s nějakými houbami z obchodů /což třeba hlíva ústřičná?/… či na jaře s houbami nasbíranými… Jen se omlouvám; nebudou to cca. 4 lžíce vody, alébrž tři lžíce bílého suchého vína a jedna lžíce kvalitního octa… je to akceptovatelné?
Nu - a brambory jako příloha - LAHŮDKA…