Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
šušlinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lehká, rychlá večeře.
Kuskus nasypeme do mísy, osolíme a zalijeme vařící vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuskus. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Poté ho načechráme vidličkou. 2 PL olivového oleje smícháme s citronovou šťávou. Přidáme do kuskusu, promícháme a necháme vychladnout. Rozmražené krevety necháme pořádně vykapat a ještě je osušíme. Zbytek oleje si rozehřejeme na pánvi a zprudka krevety opečeme asi tak 3 minuty. Nakonec je mírně osolíme, necháme také zchládnout. Naloženou zeleninu necháme okapat. Máme-li kulatou řepu, tak jí rozkrájíme. Oříšky nasekáme nahrubo a nasucho opražíme na pánvi. Do vychladlého kuskusu vmícháme cibulky, červenou papriku. Na talíř si nandáme kuskus a doplníme ho krevetami, opraženými oříšky, červenou řepou a listovým salátem.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Mořští živočichové Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zeleninový kuskus s krevetami
5068 příspěvků 14.1.13 15:50
Suslinko, dobru chut
zeleninovych kuskusov je na Labuzniku kopa
..aj som sa zasmiala.. vzhladom k ingredienciam
je to prostonarodna ceska vara.. 

A teraz naozaj…prosim, ku kuskus nedavajte ak je to mozne olej..nikdy sa olejom nerozvinie jeho chut..