Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Křupavé suši, neobsahující rybu ani jiný druh masa: zeleninové ura-maki jsou i v originální kuchyni oblíbenou pochoutkou. Rýže připravená podle receptu - https://www.labuznik.cz/recept/ryze-na-sushi-a-onigiri/.
Na pánvi opražíme sezamová semínka dozlatova a necháme vychladnout. Okurku omyjeme, rozpůlíme, lžící vybereme semínka a půlky okurky podélce rozkrojíme. Avokádo oloupeme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Listy salátu omyjeme, pořádně osušíme. Listy potřeme polovinou majonézy a jednotlivě pevně smotáme. Bambusovou podložku zabalíme do potravinové fólie. Plátek nori na ni položíme lesklou stranou dolů. Navlhčenýma rukama na řasu rozložíme rýži a pevně ji přitiskneme. Plátek otočíme, aby rýže ležela na bambusové podložce. Spodní třetinu nori potřeme zbylou majonézou, položíme na ni dva smotané listy salátu, nudličky okurky a avokáda. Pomocí podložky vytvarujeme váleček. Ze zbylých přísad vytvoříme druhý váleček a oba obalíme v sezamových semínkách. Nakrájíme na silnější plátky a podáváme.
Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zeleninové ura-maki obalené v sezamu
1150 příspěvků 29.5.16 13:38
@birkana přidat průběh balení, tak večeříme asi o půlnoci
@daduuja, vypadá (a jistě to i chutná) skvěle. Škoda, že jsi nenafotila průběh balení, byť je popsán naprosto „polopaticky“