Recept Zeleninové rizoto

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zeleninové rizoto

Postup

1. Cibuli nadrobno pokrájíme. Loupanou mrkev nakrájíme na kostičky, očištěné žampiony, šiita­ke a hlívu rozkrájíme na plátky. 2. Cibuli, mrkev, houby a hrá­šek osmahneme na rozehřátém tuku. Přidáme rýži a zesklovatí­me. Přilijeme víno, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme, dokud se víno neodpaří. Pak pomalu přiléváme vývar. 3. Ze sýra odkrojíme kůrku, střídku pokrájíme na kostky a po 20 min. varu vmícháme do rýže, podle chuti osolíme a opepří­me. Bazalku omyjeme, osušíme a otrháme lístky, kterými před podáváním ozdobíme rýži.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 24.06.02 vloženo
  • 17498x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 100 g žampionů
  • 50 g houby šiitake
  • 150 g malých hlív ústřičných
  • 50 g kokosového tuku­
  • 200 g mraž. hrášku
  • 300 g rýže
  • 250 ml such. bílého vína
  • 600 ml slepičího vývaru
  • 200 g měkkého plísňového sýra
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninové rizoto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Květáková polévka Květáková polévka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz