Recept Zeleninové rizoto s jablečným vínem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zeleninové rizoto s jablečným vínem

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Mrkev omyjeme a oloupeme. Žampiony nasucho očistí­me a nakrájíme na plátky. 2. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm osma­žíme. Přidáme mrkev, žampiony a česnek a také osmahneme. Vmícháme opranou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme jablečným vínem, osolíme a opepříme. 3. Za stálého míchání pomalu přidáváme vývar. Ri­zoto vaříme asi 20 min. Lahůdkovou cibulku ope­reme, osušíme a posekáme. Asi 10 min, před kon­cem varu přidáme do rizota lahůdkovou cibulku a hrášek. Nakonec vmícháme petrželku. Rizoto upravíme na talíře a podáváme.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 08.08.03 vloženo
  • 3230x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 9 g bílkovin, 17 g tuků, 62 g sacharidů
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 150 g žampionů
  • 5 lžic olivového oleje
  • 300 g rýže
  • 250 ml suchého cideru (jablečné víno)
  • sůl
  • pepř
  • 750 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lahůdková cibulka
  • 250 g hrášku svazek petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninové rizoto s jablečným vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz