Recept Zeleninové karí po indicku Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninové karí po indicku

Postup

1. Rajčata oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na dílky. Feferonky omyjeme, očistíme, semeníky vyřízneme a lusky pokrájíme na kolečka. Ostatní zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky nakrájíme na kostky, cukety na plátky, mrkev na hranolky a kvě­ták rozebereme na růžičky. 2. Květák a mrkev vaříme v osolené vodě asi 3 min. Scedíme, zchladíme vodou a necháme okapat. 3. Cibuli oloupeme, posekáme a zpěníme na oleji. Přilisujeme oloupaný česnek. Přidáme zázvor, řím­ský kmín, hrášek i ostatní zeleninu a vše krátce po­dusíme. Zalijeme vývarem. 4. Vaříme 10 min. Osolíme, okořeníme karí, kayen­ským pepřem, ozdobíme koriandrem a feferonkami.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 11.10.02 vloženo
  • 12810x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 230 kcal, 6 g bílkovin, 12 g tuků, 21 g sacharidů
  • 250 g rajčat
  • 2 feferonky
  • 300 g lilků
  • 200 g cuket
  • 100 g mrkve
  • 1/2 květáku
  • 1 cibule
  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce posekaného zázvoru
  • v 1/2 lžičky římského kmínu
  • 100 g mraženého hrášku
  • 200 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • sůl
  • karí
  • kayenský pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninové karí po indicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz