Recept Zeleninové bhájí

Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vejce, mléko, fazole, cibuli, mrkev, kukuřici , brambory, mouku, prášek do pečiva, římský kmín, muškátový oříšek, kurkumu a koriandr dejte do mísy a dobře promíchejte. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vhoďte do něj kousíček chleba, za 50 sekund poté co zhědne, má olej správnou teplotu. Vrchovaté lžíce směsi vkládejte do oleje a 2-3 minuty smažte dozlatova. Aby nebyly při jídle tak mastné, dejte po usmažení na savý papír.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 07.03.07 vloženo
  • 4367x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Rozšlehaná směs vajec, mléka, gramy (cizrny), mouky, fazolí, zeleninové směsi a koření, která se po lžících vhazuje do rozpáleného oleje a do zlatova a do křupava smaží. Jsou vynikající jak za tepla, tak i za studena.
  • 6 porcí
  • 2 rozšlehaná vajíčka
  • 30 ml mléka
  • 30 g červených fazolí
  • 1 červená cibule
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 90 g kukuřice z konzervy, bez šťávy
  • 1 nastrouhaná brambora
  • 150 g mouky gram (cizrny)
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička drceného muškátového oříšku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 2 lžíce nakrájeného čerstvého koriandru
  • rostlinný olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninové bhájí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz