Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zeleninu scedíme, želatinu namočíme do odměřeného množství vlažné vody. Odkapanou zeleninu, pokud je třeba, nadrobno nakrájíme. Želatinu rozpustíme v horké vodní lázni, po částečném vychladnutí ji dolijeme nálevem ze zeleniny, popřípadě doplníme vodou do 1/2 litru a nálev podle chuti upravíme solí a octem. Opláchnuté zelené natě nadrobno nakrájíme, přidáme i se zeleninou do chladného nálevu a promícháme. Kousek alobalu přidržíme u otvoru ve výdutku, druhým větším otvorem naplníme vejce rosolem (jakoukoli pro Vás vhodnou pomůckou). Naplněná vejce postavíme do pouzdra od vajíček a necháme je v chladu ztuhnout. Před podáváním skořápky opatrně odstraníme. *Tip:* Do rosolu přidáme nadrobno nakrájenou šunku nebo šunkový salám, sýr, popřípadě natvrdo uvařené a rozsekané bílky. Čerpáno z přílohy Praktické ženy.
Recept je z kategorií: Speciality
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zeleninová vejce
Asi tam musí být větší otvůrky než na kraslice. Každopádně je to velmi zajímavé. Zkusím to. Díky Ejo a Pendo.
PS: Ach jo, už toho mám na vyzkoušení celej štos receptů z Labužníka a nějak nemám pořád čas…
Díky Ejo…je to tak, jak říkáš…
Ano, Kari, jako když chceš malovat kraslice. ( Penda promine, že odpovídám za ni). Musí to být dost piplačka, ale asi to zkusím - aspikové věci já ráda a musí to úžasně vypadat. Díky, Pendo.
Pendo, vaječné výdutky to jsou vyfoukaná vejce, tj.prázdné vaječné skořápky v celku?