Recept Zeleninová směs v tuku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zeleninu očistíme, zasyrova nastrouháme na nudličky a spolu se solí dusíme v tuku asi půl hodiny. Měkkou zeleninu plníme zahorka do menších sklenic a dobře upěchujeme, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Ihned zalijeme jeden až dva cm vysokou vrstvou horkého tuku. Uzavřeme a uložíme v chladu. Při odebírání zeleniny odloupneme tukový koláč, necháme v čistém kastrůlku rozpustit a před uložením zbytku zeleniny povrch zase zalijeme. Tyto směsi mohou být různého složení - do bramboračky, pod svíčkovou a pod.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 13.10.06 vloženo
  • 3702x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg zeleniny
  • 100 g soli
  • 200 g másla (sádla nebo loje);

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninová směs v tuku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz