Recept Zeleninová směs s artyčoky

pepicek Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zeleninová směs s artyčoky

Postup

1. Artyčoky rozpůlíme a odstraníme vnější lístky. Ci­buli i česnek oloupeme, najemno nakrájíme a podu­síme v olivovém oleji. Vše zalijeme vývarem, ochu­tíme oreganem a mátou a přivedeme do varu. 2. Brambory oloupeme, omyjeme a rozpůlíme. Společně s fazolemi a artyčoky je vložíme do vý­varu. Přikryté zvolna vaříme asi 20 min. 3. Rajčata zalijeme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostky. Pórek opláchneme a očistíme, potom ho pokrájíme na kolečka široká asi 1 cm. Společně s nakrájenými raj­čaty je přidáme k zelenině a mírně povaříme dalších 5 min. Polévku osolíme, opepříme a podáváme ozdobenou lístky máty.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 03.04.03 vloženo
  • 4796x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 310 kcal, 10 g bílkovin, 10 g tuků, 44 g sacharidů
  • 12 malých artyčoků
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,3 l instantního zeleninového vývaru
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1 lžíce nasekané máty
  • 300 g malých brambor
  • 400 g zelených fazolových bobů
  • 200 g rajčat
  • 4 pórky
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninová směs s artyčoky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz