Recept Zeleninová směs po provensálsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zeleninová směs po provensálsku

Postup

1. Rozpůlené papriky zbavíme semen, očistí­me, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Upečeme je na rozehřátém oleji. 2. Přidáme drobně sekanou cibuli a česnek. 3. Omyté cukety a lilek nakrájíme na kolečka. Přidáme je do pánve spolu s margarínem a du­síme. 4. Přidáme oloupaná, semen zbavená a na kos­tičky nakrájená rajčata. Mírně osolíme, opepří­me, osladíme, přimícháme papriku, rozmarýn, oregano a tymián. Podlijeme vínem a dusíme zhruba 10 min. na mírném ohni. Zeleninu opa­trně obrátíme vařečkou. K zelenině můžeme podávat klobásu nebo uzenku a bílý chléb. Pro větší jedlíky uvaříme brambory.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.12.01 vloženo
  • 6570x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 červené a 2 zelené papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cukety
  • 1 lilek
  • 30 g polotučného margarínu
  • 300 g rajčat
  • sůl
  • špetka cukru
  • na špičku nože pepře, mleté papriky, rozmarýnu, oregána a tymiánu
  • 250 ml suchého bílého vína

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninová směs po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zapékané sójové boby

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz