Recept Zeleninová směs - Peperonata

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninová směs - Peperonata

Postup

Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Chilli papričky a červené papriky očistíme a nakrájíme na malé kousky. Spaříme rajčata, oloupeme, odstraníme vnitřní část a nakrájíme. V kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek, chilli papričky a bobkový list. Za stálého míchání podusíme, přidáme červenou papriku, osolíme, opepříme a dusíme asi 5 min. Mezitím smícháme rajčata s rajským protlakem, přidáme do kastrolu a dusíme zakryté na středním ohni asi 30 min. Nakonec ochutíme pikantním kořením např. tymiánem, oreganem nebo bazalkou. Peperonata je kašovitá. Chutná nejen jako studená příloha k masu, rybám, těstovinám nebo rýži, ale i jako výborná kořeněná přísada do polévek a dušených pokrmů. Pokud pokrm uzavřeme vzduchotěsně i vodotěsně, vydrží až 1 týden. Směs můžeme též zamrazit po menších částech k dalšímu použití.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 07.08.05 vloženo
  • 17591x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod.

Ingredience

  • 250 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 červené chilli papričky
  • 1000 g červených paprik
  • 500 g rajčat
  • 70 ml olivového oleje
  • bobkový list
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 2 PL rajského protlaku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 20.8.12 18:12

Výborné - výborné, čerstvou bazalku, čerstvé oregáno, trochu tymiánu, velice pikantní, lepší než lečo.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

oldsoft 19.8.12 20:56

Víceméně variace na lečo.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zeleninová směs - Peperonata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zeleninová směs - Peperonata

dag
543 příspěvků 9.5.15 22:18

Zavařuji v Papiňáku, od písknutí 10 minut /podle ing. Balaštíka/

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Peperonata (zeleninová směs)

Bluesko, zkoušela jsem zavařit 15 min na 80 st., ale chce to pak dát do chladu. Ať se povede. Jo a musím říci, že to u nás vydrželo 4 měsíce. Po otevření uchovávám v lednici.

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Peperonata (zeleninová směs)

Bedlo dík. Teda, to je síla! Inspirována jsem to včera tvořila, dala jsem napůl červenou papriku a dlouhou bílou pálivou, rajčata oloupaná sakumprásk i s vnitřky (co s nima,ne?) a česneku trochu víc a chillies asi 4. Nahrubo mixnuté na chopperu, vydušené do hustokašovita. Je to bomba. Doporučuju všem plechovým žaludkům! Dotaz: mám to v malých skleničkách od Harisy, můžu to zavařit ?? za týden to nespotřebuju.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz