Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Polévky jím hodně často a znám jich opravdu hodně. Další pak jsou už jen obměny. Tuhle je též možné obměňovat, ale je potřeba, aby množství jednotlivých zelenin bylo vyvážené, aby jedna chuť nepřebila všechny ostatní.
Do 1 l vody na větší kusy pokrájet všechnu zeleninu, máslo, vodu osolit. Vařit pomalu zhruba 45 min, aby byla zelenina hodně měkká. Vše pečlivě rozmixovat na krém, dochutit pouze solí. Podávat polité sojovou smetanou, posypat praženými semínky a zakápnout (ochutit) olejem z pražených dýní, ozdobit snítkou fenyklu. Kdo nerad smetanu, polévka je výborná i bez!
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zeleninová polévka krémová
wydri, ani nemusis presvedcovat, ze polevka je husta, ono je to videt na obrazku a to srdce vypada moooc pekne
Wydro, ty dovedeš dělat chutě
.
Dnes jsem udelala tuhle uzasnou polivku snad ze vsech moznych zelenin . Mrkev, celer, porek, cibule, kedluben, zeli, kapusta, fenykl, brambora. Je tak husta, ze smetana drzi tvar a seminka krasne krupou . DELIKATESA !!
Prave jsem dopsala vetu, ze zeleninove, nebo houbove polevky radeji nez masove a ejhle tu je jedna nova
Wydri, dekuji za recept, vyzkousim…