Recept Zeleninová omáčka s bylinkami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Očistíme mrkev a petržel a rozkrájíme je podélně na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. 2. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu a vše společně podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, bobkový list a libeček a na mírném ohni vaříme zakryté asi 15 min. 3. Mezitím omyjeme špenát a na poslední 3 min. ho přidáme do polévky. 4. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Stroužky česneku nahrubo pokrájíme. Z bylinek, parmazánu a olivového oleje utřeme hustší kašičku. Osolíme ji, opepříme a do každého talíře polévky ji dáme asi 1 lžíci.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 4295x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cibule
  • 500 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 300 g brambor
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru (instant.)
  • 1 hřebíček
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička libečku
  • 150 g špenátu
  • 2 svazky petrželky
  • 1 svazek kopru
  • 1/2 svazku pažitky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninová omáčka s bylinkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz