Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omlouvám se předem za fotku, ale tohle jídlo se lépe vyfotit nedá. Navzdory obrázku je to moc dobré! Zdroj: pankaj-blog.com
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme chvíli restovat. Po chvilce přidáme česnek a zázvor a znovu asi minutu restujeme. Když se cibule začne zabarvovat, přidáme polovinu kešu ořechů a zase opékáme. Obsah pánve rozmixujeme s trochou mléka na pastu a dáme stranou. Ve stejné pánvi rozehřejeme malé množství oleje, asi lžíci, a když je horký, přidáme kmín, bobkové listy, zbytek ořechů a mícháme. Když ořechy začnou hnědnout, přidáme umixovanou pastu, kurkumu, curry, rajčatovou passatu a zamícháme. Přidáme trochu vody. Po chvilce přidáme zeleninu, další část mléka, osolíme a dusíme pod pokličkou cca 10 minut. Přidáme zbytek mléka a dusíme zlehka dalších 15 až 20 minut. Nakonec vmícháme kardamom a pískavici (dá se vynechat).
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla
rýže, placky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zeleninová korma
Díky Esme za vytažení receptu, voní to už když to čtu.
4813 příspěvků 29.1.12 00:43
Karí (právě tak jako guláš) nevypadá nikdy lákavě, ale snad bez výjimky výborně chutná.
Zeleninové přijde obzvláště vhod když už člověk cítí že by měl ledviny poslat na dovolenou.
Mléko dávám kokosové aby to zase nebylo tak moc dietní.
Zázvoru dávám dva větší kousky a pak ho vylovím, neboť jistí členové naší domácnosti ho nemají rádi. To vynikající aroma tam ale zůstane.
Díky za inspiraci.