Recept Zeleninová korma Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninová korma

Úvod

Omlouvám se předem za fotku, ale tohle jídlo se lépe vyfotit nedá. Navzdory obrázku je to moc dobré!

Zdroj: pankaj-blog.com

Postup

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme chvíli restovat. Po chvilce přidáme česnek a zázvor a znovu asi minutu restujeme. Když se cibule začne zabarvovat, přidáme polovinu kešu ořechů a zase opékáme.

Obsah pánve rozmixujeme s trochou mléka na pastu a dáme stranou.

Ve stejné pánvi rozehřejeme malé množství oleje, asi lžíci, a když je horký, přidáme kmín, bobkové listy, zbytek ořechů a mícháme. Když ořechy začnou hnědnout, přidáme umixovanou pastu, kurkumu, curry, rajčatovou passatu a zamícháme. Přidáme trochu vody.

Po chvilce přidáme zeleninu, další část mléka, osolíme a dusíme pod pokličkou cca 10 minut.

Přidáme zbytek mléka a dusíme zlehka dalších 15 až 20 minut.

Nakonec vmícháme kardamom a pískavici (dá se vynechat).

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 28.01.12 vloženo
  • 5621x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g zeleniny v menších kouscích (květák, mrkev, hrášek, brambory, zelené fazolky, atp.)
  • 2 cibule nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku a ořech čerstvého zázvoru, nakrájené na kousky nebo podrcené
  • 50 g kešu ořechů
  • 1 polévková lžíce curry koření
  • 1 kávová lžička kurkumy
  • 1 kávová lžička římského kmína
  • 2 tobolky zeleného kardamomu, rozdrcené
  • 2 bobkové listy
  • 1 polévková lžíce sušené pískavice (fénugrec)
  • 2 polévkové lžíce rajčatového koncentrátu (použila jsem passatu)
  • 2 dcl mléka (i kokosového)
  • olej, voda, sůl

Doporučená příloha

  • rýže, placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninová korma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eja
3831 příspěvků 29.01.12 02:16

Díky Esme za vytažení receptu, voní to už když to čtu.

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.01.12 00:43

Karí (právě tak jako guláš) nevypadá nikdy lákavě, ale snad bez výjimky výborně chutná.
Zeleninové přijde obzvláště vhod když už člověk cítí že by měl ledviny poslat na dovolenou.
Mléko dávám kokosové aby to zase nebylo tak moc dietní. :oops:
Zázvoru dávám dva větší kousky a pak ho vylovím, neboť jistí členové naší domácnosti ho nemají rádi. To vynikající aroma tam ale zůstane.
Díky za inspiraci.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz