Recept Zeleninka ve žloutkovém krému

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zeleninu (tu, kterou je třeba nakrájet, nakrájíme) podusíme v menším množství osolené vody dokřupava. Přidáváme ji postupně, vzhledem k požadavkům na provaření. Horkou scezenou zeleninu přeléváme krémem, který jsme si připravili během dušení... Smetanu naředíme trochou vývaru ze zeleniny, vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a přisladíme. Potom opatrně vsypeme mouku a krém šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme máslem. Dochutíme dle vlastní chuti. Tip: Zeleninu můžeme obměňovat podle sezónní nabídky i individuálních (nebo aktuálních) chutí.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 10.11.07 vloženo
  • 2180x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 2 mrkve
  • 200 g zelených fazolek
  • kousek celeru
  • 1 kedlubna
  • 100 g hrášku
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • citronová šťáva
  • pepř
  • cukr
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninka ve žloutkovém krému

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz