Recept Zeleninka ve žloutkovém krému

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zeleninu (tu, kterou je třeba nakrájet, nakrájíme) podusíme v menším množství osolené vody dokřupava. Přidáváme ji postupně, vzhledem k požadavkům na provaření.
Horkou scezenou zeleninu přeléváme krémem, který jsme si připravili během dušení…
Smetanu naředíme trochou vývaru ze zeleniny, vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a přisladíme. Potom opatrně vsypeme mouku a krém šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí.
Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme máslem. Dochutíme dle vlastní chuti.

Tip: Zeleninu můžeme obměňovat podle sezónní nabídky i individuálních (nebo aktuálních) chutí.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.11.07 vloženo
  • 1722x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 2 mrkve
  • 200 g zelených fazolek
  • kousek celeru
  • 1 kedlubna
  • 100 g hrášku
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • citronová šťáva
  • pepř
  • cukr
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninka ve žloutkovém krému

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz