Recept Zeleninka ve žloutkovém krému

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zeleninu (tu, kterou je třeba nakrájet, nakrájíme) podusíme v menším množství osolené vody dokřupava. Přidáváme ji postupně, vzhledem k požadavkům na provaření.
Horkou scezenou zeleninu přeléváme krémem, který jsme si připravili během dušení…
Smetanu naředíme trochou vývaru ze zeleniny, vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a přisladíme. Potom opatrně vsypeme mouku a krém šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí.
Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme máslem. Dochutíme dle vlastní chuti.

Tip: Zeleninu můžeme obměňovat podle sezónní nabídky i individuálních (nebo aktuálních) chutí.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 10.11.07 vloženo
  • 1749x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 2 mrkve
  • 200 g zelených fazolek
  • kousek celeru
  • 1 kedlubna
  • 100 g hrášku
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • citronová šťáva
  • pepř
  • cukr
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninka ve žloutkovém krému

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz