Recept Zelenina v soli (vhodná do polévek)

(Hodnoceno 2x) pekarka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zelenina v soli (vhodná do polévek)

Postup

Očištěnou zeleninu namelu v mlýnku na maso, nebo z pohodlnnosti rozsekám v robotu. Smíchám se solí a napěchuji do sklenic, které zavíčkuji. Zelenina se již nesteriluje. Pro lepší chuť je možné zeleninu osmahnout na másle a pak postupovat podle již napsaného postupu. POZOR! Při vaření polévky již nesolíme, zelenina je slaná!

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 13.10.06 vloženo
  • 39855x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1 hod

Ingredience

  • 0,5 kg mrkve
  • 0,5 kg petržel
  • 90 dkg celer
  • 40 dkg cibule
  • 20 dkg česnek
  • 4 dkg petrželová nať
  • 40 dkg soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Markéta H 13.4.20 16:20

dneska jsem zrovna dělala z 1,5 kg mrkve a petržele a půl kila soli a jsou to 4 skleničky. Dělám to dlouhé roky a dělávala to už moje babička a vydrží to klidně i několik let. Mám vyzkoušeno že po pár letech to pouze vybledne ale na chuti to nemá žádný vliv. Do polévek super, dávám lžíčku a už nesolím

Odkaz na uvaření

Eja 16.9.15 16:51

Poměr mrkev :petržel: celer - cca 2:1:2, bez cibule, na kilo zeleniny velká palice českého česneku a 200 g soli. Petrželové natě hodně, neváženo. Strouháno najemno na robotu. Část do skleniček, část do krabiček do mrazáku.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zelenina v soli (vhodná do polévek)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zelenina v soli (vhodná do polévek)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelenina v soli (vhodná do polévek)

…já Ti to neberu, jen přidávám jiné možné varianty zeleniny naložené v soli. ;o)

pekarka
410 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelenina v soli (vhodná do polévek)

Vladko, principem této zeleniny je, že se nakládá čerstvá. Já ji ani nevařila ani nezavařila. Konzervace se provádí solí.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelenina v soli (vhodná do polévek)

jiná varianta:
po 900 g celeru, kapusty, mrkve, 600 g petržele, 1/2 kg kedluben, po 400 g cibule a květáku, 200 g pórku, 60 g česneku, 100 g celerové natě, 50 g petrželové natě.
Vše umeleme na masovém strojku, promícháme s 1 kg soli, dáme do skleniček a sterilujeme (recept neuvádí po jakou dobu a při kolika stupních). Dávkování - 1 polévková lžíce do polévky či omáčky…
nebo:
mrkev, celer, petržel, sůl (na 1 kg uvařené zeleniny 250 g soli)
Očištěnou zeleninu buď nakrájíme na kostičky nebo malé hranolky, nebo nastrouháme na hrubším struhadle, vložíme do vařící osolené vody (30 g na 1 l vody) a uvaříme doměkka. Pak ji ocedíme a necháme odkapat. Zeleninu zvážíme, přidáme odváženou sůl, dobře promícháme a natlačíme do suchých čistých skleniček. Povrch zeleniny posypeme tenkou vrstvou soli a uzavřeme (nejlépe kovovými víčky). Uchováme v chladnu a suchu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz