Recept Zelenina smažená v těstíčku Veg

sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zelenina smažená v těstíčku

Úvod

V Itálii velmi oblíbená příloha k přírodnímu masu nebo k rybě. Návod je z jedné slavné hotelové restaurace.

Postup

Bílek pokojové teploty s několika zrnky soli ušleháme na tuhý sníh. Do mouky přimícháme trochu piva a do směsi zamícháme sníh. Pivem případně naředíme na tekuté, ale ne řídké těstíčko, zásadně nesolíme. Před smažením necháme půl hodiny odpočinout. Kousky zeleniny namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a ihned smažíme do zlatova v oleji při konstantní teplotě 140-150 stupňů C. Mistři to odhadnou bez teploměru. Osmažené kousky odkládáme na papírové osušky a hned posolíme. Pokud připravujeme větší množství, osušené od oleje udržujeme ve vlažné troubě do podávání. Výběr zeleniny je široký, syrové i trochu předvařené: Cibule nakrájená na půlcentimetrová kolečka Papriky nakrájené na čtverečky nebo tyčinky Mrkev nakrájená na tyčinky Cuketa nakrájená na tyčinky Květy cukety nebo dýně – samčí a málo otevřené s kouskem stopky, květem dolů šetrně opláchnuté a osušené. Ty větší a otevřené můžeme rozkrojit a otevřít jako knihu, zkontrolovat zda jsou čisté uvnitř. Nezapomeňte nějaký květ rostlině nechat, jinak sbohem úroda. Lilek nakrájený na centimetrové plátky předem posolené a vypocené, potom dobře omyté a osušené Salátové rajče (málo zralé a tvrdé) na centimetrové plátky Vějířky artyčoků Květák a brokolice rozebrané na růžičky a napůl uvařené Zelené fazolky mírně předvařené Brambor nakrájený na centimetrové plátky mírně předvařené Kdo má rád orientální nádech může těstíčko trochu ochutit třeba kurkumou, jemně mletým kmínem nebo curry. Můžeme podávat s nějakou omáčkou typu chutney. Jeden z mála receptů kam bych kápla trochu kečupu. Ale nejlepší je to přírodní.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 16.05.10 vloženo
  • 10242x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g hladká mouka
  • 1 bílek
  • pivo, nejlépe nepasterizované
  • zelenina
  • sojový olej
  • sůl.
  • Je dobré být vybavení kuchyňským teploměrem a pinzetou.

Doporučená příloha

  • Pokud samostatný pokrm, bramborovou kaši.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina smažená v těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz