Recept Zelenina s vepřovým masem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelenina s vepřovým masem

Postup

1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranol­ky. Osolíme, okořeníme citronovým pepřem. V pánvi ohřejeme 300 ml zeleninového vývaru, maso v něm asi 6-8 mín. podusíme a vyjmeme. 2. Mrkev omyjeme, oloupeme, podélně rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Kapustu a cukety očistíme a omyjeme, nakrájíme na nudličky, resp. na plátky. Česnek oloupeme a jemně posekáme. 3. Mrkev, kapustu a česnek vložíme do pánve, za­lijeme zbylým vývarem a 4 min. podusíme, občas zamícháme. Přidáme hrášek, citronovou šťávu a cukety a dusíme dál 2-3 min. Vložíme maso a zahříváme 2 min. Dochutíme solí a citronovým pep­řem. Tip: Pokrm bude ještě mé­ně kalorický s krů­tím masem.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 22.04.03 vloženo
  • 4363x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 340 kcal, 30 g bílkovin, 25 g tuků, 19 g sacharidů
  • 600 g vepřového masa
  • sůl
  • citronový pepř
  • 500 ml zeleninového vý­varu (z kostky)
  • 350 g mrkve
  • 200 g kapusty
  • 1 cuketa
  • 2 stroužky čes­neku
  • 100 g mraženého hrášku
  • šťáva z 1 citronu

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina s vepřovým masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz