Recept Zelenina s máslovými rozetami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zelenina s máslovými rozetami

Postup

1. Máslo smícháme s trochou soli a metlou nebo ručním šlehačem mícháme asi 10 min. do bílé pěny. 100 g másla naplníme do stříka­cího sáčku, na pečící papír nebo na alobal nastříkáme rozety a uložíme do chladničky. 2. Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Olej rozehřejeme a zeleninu na něm opečeme. Zalijeme vínem a vývarem. Tekutinu asi během 10 min, svaříme na polovinu. Osolíme a opepříme. 3. Zbylé máslo vmícháme do zeleniny. Přidá­me bylinky a podle potřeby přisolíme. Zeleninu rozdělíme na talíře a přidáme k ní vychlazené máslové rozety.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 10.11.03 vloženo
  • 3424x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 405 kcal, 1690 kJ, 9 g bílkovin, 33 g tuků, 20 g sacharidů
  • 150 g másla (o pokojové teplotě)
  • sůl
  • 1 kg směsi zeleniny (např. mrkev, cuketa, brokolice, květák, zelené fazolky, pórek)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml zelenin. vývaru
  • pepř
  • 2 lžíce posekané směsi bylinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina s máslovými rozetami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz