Recept Zelenina s kukuřičnými noky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. V kastrolku uvedeme do varu 300 ml výva­ru. Vmícháme kukuřičnou krupici a bazalku, necháme přejít varem. Stáhneme z plotýnky a necháme asi 10 min. stát. Poté vmícháme vaječné žloutky. 2. Nerozmrazenou zeleninu vložíme do kastrolu se zbylým vývarem a mlékem. Na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 15 min. doměkka. ­3. Zeleninu ochutíme citronovou kůrou, osolíme a opepříme. Z bazalkové kukuřičné kaše tvarujeme 2 lžícemi noky a na másle opečeme do­zlatova. Rozdělíme na talíře společně se zeleninou a podáváme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 14.10.01 vloženo
  • 3577x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 100 g jemné kukuřičné krupice
  • 2 kostky zmrazené bazalky
  • 2 žloutky
  • 300 g směsi zmrazené zeleniny Asie
  • 125 ml mléka
  • strouhaná kůra
  • 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce másla

Doporučená příloha

  • K pokrmu můžeme případně podá­vat i opečené toasty a ozdobit jej bazalkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina s kukuřičnými noky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz