Recept Zelenina s kukuřičnými noky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. V kastrolku uvedeme do varu 300 ml výva­ru. Vmícháme kukuřičnou krupici a bazalku, necháme přejít varem. Stáhneme z plotýnky a necháme asi 10 min. stát. Poté vmícháme vaječné žloutky. 2. Nerozmrazenou zeleninu vložíme do kastrolu se zbylým vývarem a mlékem. Na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 15 min. doměkka. ­3. Zeleninu ochutíme citronovou kůrou, osolíme a opepříme. Z bazalkové kukuřičné kaše tvarujeme 2 lžícemi noky a na másle opečeme do­zlatova. Rozdělíme na talíře společně se zeleninou a podáváme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 14.10.01 vloženo
  • 3733x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 100 g jemné kukuřičné krupice
  • 2 kostky zmrazené bazalky
  • 2 žloutky
  • 300 g směsi zmrazené zeleniny Asie
  • 125 ml mléka
  • strouhaná kůra
  • 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce másla

Doporučená příloha

  • K pokrmu můžeme případně podá­vat i opečené toasty a ozdobit jej bazalkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina s kukuřičnými noky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz