Recept Zelenina po bengálsku

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte hořčičná semínka, čili, bobkové listy a řecké seno. Zakryjte hrnec, aby hořčičná semínka nevyskakovala. 2. Když přestanou prskat a řecké seno ztmavne, přidejte anýz a mletý kmín. 3. Potom okamžitě přidejte na kostičky nakrájené brambory. Obracejte je asi 8 minut, až zhnědnou na všech stranách. 4. Potom přidejte nakrájenou tykev (nebo cuketu) a baklažán. Za stálého míchání ještě 5 minut vařte. 5. Dále přidejte hrášek nebo zelené fazole spolu s vodou a přiklopte pokličkou. Vařte je na mírném plameni a přibližně každých 5 minut jemně zamíchejte. 6. Po 15 minutách přidejte cukr a sůl a při nízké teplotě pomalu vařte, dokud zelenina nezměkne a omáčka není hustá. Převzato z Kršnovy vegetariánské kuchařky. Těžce návykové jídlo!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 5035x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5 středně velkých brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 1 velký baklažán nakrájený na kostky
  • 350 g tykve nakrájené na kostky - není-li, postačí stejné množství cukety
  • 450 g hrášku nebo nakrájených zelených fazolí
  • 3 pl oleje
  • 1 1/2 čl semínek černé hořčice
  • 2 sušené čili, drcené
  • 3 bobkové listy
  • 1 čl řeckého sena
  • 1 čl anýzu
  • 1 čl mletého indického kmínu
  • 300 ml vody
  • 2 čl hnědého cukru
  • 2 čl soli
  • 2 rozčtvrcené citróny
  • 6 snítek petržele

Doporučená příloha

  • indické placky (v nejhorším případě pita, libanonský chléb aj.)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina po bengálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Řecké seno
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelenina po bengálsku

Celé jméno pískavice řecké seno.

Labužník Doubravka02
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelenina po bengálsku

Vypadá to přibližně takhle: [url]http://www.vbavlnce.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=82[/url],ale většinou ho používám mleté, to je pak prášek stejné barvy. Mají ho různě na internetu, v indických obchodech a v některých obchodech s kořením. [url]http://www.food-info.net/cz/products/spices/fenugreek.htm[/url]

zmuzle
39 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelenina po bengálsku

Doubravko,

jak vypada recke seno? Jeste jsem o tomto koreni neslysela a tak ani nevim kde ho koupit. Indicka jidla mam rada, kdyz jsem byla v Anglii, tak jsem byla u Indu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz