Recept Zelenina po bengálsku

Labužník Doubravka02 Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte hořčičná semínka, čili, bobkové listy a řecké seno. Zakryjte hrnec, aby hořčičná semínka nevyskakovala. 2. Když přestanou prskat a řecké seno ztmavne, přidejte anýz a mletý kmín. 3. Potom okamžitě přidejte na kostičky nakrájené brambory. Obracejte je asi 8 minut, až zhnědnou na všech stranách. 4. Potom přidejte nakrájenou tykev (nebo cuketu) a baklažán. Za stálého míchání ještě 5 minut vařte. 5. Dále přidejte hrášek nebo zelené fazole spolu s vodou a přiklopte pokličkou. Vařte je na mírném plameni a přibližně každých 5 minut jemně zamíchejte. 6. Po 15 minutách přidejte cukr a sůl a při nízké teplotě pomalu vařte, dokud zelenina nezměkne a omáčka není hustá. Převzato z Kršnovy vegetariánské kuchařky. Těžce návykové jídlo!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 5999x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5 středně velkých brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 1 velký baklažán nakrájený na kostky
  • 350 g tykve nakrájené na kostky - není-li, postačí stejné množství cukety
  • 450 g hrášku nebo nakrájených zelených fazolí
  • 3 pl oleje
  • 1 1/2 čl semínek černé hořčice
  • 2 sušené čili, drcené
  • 3 bobkové listy
  • 1 čl řeckého sena
  • 1 čl anýzu
  • 1 čl mletého indického kmínu
  • 300 ml vody
  • 2 čl hnědého cukru
  • 2 čl soli
  • 2 rozčtvrcené citróny
  • 6 snítek petržele

Doporučená příloha

  • indické placky (v nejhorším případě pita, libanonský chléb aj.)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina po bengálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zelenina po bengálsku

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Řecké seno
Manana
1514 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelenina po bengálsku

Celé jméno pískavice řecké seno.

Labužník Doubravka02
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelenina po bengálsku

Vypadá to přibližně takhle: [url]http://www.vbavlnce.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=82[/url],ale většinou ho používám mleté, to je pak prášek stejné barvy. Mají ho různě na internetu, v indických obchodech a v některých obchodech s kořením. [url]http://www.food-info.net/cz/products/spices/fenugreek.htm[/url]

zmuzle
39 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelenina po bengálsku

Doubravko,

jak vypada recke seno? Jeste jsem o tomto koreni neslysela a tak ani nevim kde ho koupit. Indicka jidla mam rada, kdyz jsem byla v Anglii, tak jsem byla u Indu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz