Recept Zelenina do polévek Pra

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zeleninu očistíme, kromě rajčat umeleme na masovém strojku, pak ji dusíme s rozkrájenými rajčaty za občasného míchání do husta a do vysmahnutí šťávy (*nesmí se připálit!*). Teplou zeleninu vkládáme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80 °C. *Poznámka:* Na litr polévky dáváme 1/2 - 1 celou lžičku, podle libosti. Pozor, zavařená zelenina je slaná! Čerpáno z Levných receptů.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 13.10.06 vloženo
  • 7581x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg cibule
  • 1 kg mrkve
  • 350 g petržele
  • 1 kapusta
  • 1 menší celer
  • 20 menších rajčat
  • 2 kedlubny
  • 500 g soli
  • trochu pepře
  • trochu zázvoru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina do polévek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jahodový pohár Jahodový pohár
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz